Business & Finance Τρίτη 12/12/2023, 20:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε νέα ιστορικά υψηλά Παρίσι και Φρανκφούρτη

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε νέα ιστορικά υψηλά Παρίσι και Φρανκφούρτη

Ιστορικά υψηλά άγγιξαν σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, από τη στιγμή που τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδειξαν απρόσμενη αύξηση των τιμών καταναλωτή τον προηγούμενο μήνα, εντείνοντας τη νευρικότητα σε μία εβδομάδα που θα σηματοδοτηθεί από τις συνεδριάσεις των κορυφαίων κεντρικών τραπεζών. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,2% μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, καθώς οι συναλλασσόμενοι περιόρισαν τα στοιχήματά τους ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια σύντομα, πιθανόν το Μάρτιο, μετά τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ. 

Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,1% αφού αρχικά ενισχύθηκε 0,4% αγγίζοντας ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό στις 7.582,47 μονάδες. Ο DAX στην Φρανκφούρτη αντίστοιχα ενισχύθηκε 0,3% και άγγιξε στη συνεδρίαση επίπεδο ρεκόρ στις 16.837,18 μονάδες, προτού χάσει τα κέρδη του και κλείσει σε στάσιμα επίπεδα.

Πιέσεις στην αγορά άσκησαν επίσης τα στοιχεία στη Βρετανία για τους μισθους, τα οποία έδειξαν τη μεγαλύτερη επιβράδυνση σε διάρκεια δύο ετών. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης εξακολουθεί να είναι υπερβολικά γρήγορος για να κάνει την Τράπεζα της Αγγλίας να αλλάξει στάση και να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. 

Ο βρετανικός FTSE 100 σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ εβδομάδων, ωστόσο έχασε στο τέλος τα κέρδη του και έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03% στις 7.542,77 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατρακύλησε 0,8%.

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News