Business & Finance Τρίτη 12/12/2023, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρή άνοδος περιμένοντας τις κεντρικές τράπεζες

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρή άνοδος περιμένοντας τις κεντρικές τράπεζες

Επιφυλακτικά ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενόψει των συνεδριάσεων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, Fed και ΕΚΤ, αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1% με τα οικιακά αγαθά να ηγούνται των κερδών με 0,6%, ενώ οι τηλεπικοινωνίες υποχωρούν κατά 0,9%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται επίσης κατά 0,1%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,2% και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,57%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,54%.

Η Carl Zeiss Meditec σημειώνει άλμα άνω του 7% μετά τα υψηλότερα ετήσια έσοδα του γερμανικού ομίλου ιατρικής τεχνολογίας και τις πιο αισιόδοξες προοπτικές που ανακοίνωσε.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερός τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και προβλέπουν ότι αυξήθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν σήμερα την ώρα που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της, όπου θα μελετήσει την τελευταία επιτοκιακή πολιτική της και θα εκδώσει οικονομικές προβλέψεις.

Στην Ευρώπη, η αύξηση μισθών στη Βρετανία επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τους τρεις μήνες έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά νωρίτερα σήμερα με τις ιαπωνικές μετοχές να καταγράφουν ισχυρά κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News