Business & Finance Παρασκευή 8/12/2023, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Θετική η αντίδραση της αγοράς στα στοιχεία για την εργασία

Wall Street: Θετική η αντίδραση της αγοράς στα στοιχεία για την εργασία

Μπερδεμένη φάνηκε αρχικά η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς προσπαθούσε να αξιολογήσει τα στοιχεία του Νοεμβρίου για την αγορά εργασίας.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, οι δείκτες ήταν σχεδόν αμετάβλητοι, αλλά λίγη ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων καταγράφουν άνοδο. O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ανεβαίνει κατά περίπου 0,25%, ενώ τα κέρδη στον S&P 500 ανέρχονται τουλάχιστον στο 0,3%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,35%.

Οι νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο ήταν τελικά περισσότερες από το προσδοκώμενο, δείχνοντας για άλλον έναν μήνα ανθεκτικότητα στην αμερικανική αγορά. Αυτό καταδεικνύει ότι οι policymakers είναι πιθανό να διατηρήσουν υψηλά το κόστος δανεισμού για παρατεταμένο διάστημα, ώστε να επανέλθει ο πληθωρισμός πιο κοντά στον στόχο του 2%.

Ωστόσο, η απροσδόκητη ισχύς της αγοράς εργασίας μπορεί να δείχνει ότι αμερικανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση και οδεύει προς μία σταθερή ανάκαμψη με ταυτόχρονη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. 

«Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτή η παρατεταμένη ανάπτυξη και ο ήπιος ρυθμός δημιουργίας θέσεων θα πυροδοτήσουν εκ νέου τις πληθωριστικές πιέσεις, που θα υποχρεώσουν τους αξιωματούχους της Fed να διατηρήσουν τα επιτόκια υψηλότερα για περισσότερο καιρό το νέο έτος», σχολίασε στο CNBC ο Christopher Rupkey, επικεφαλής οικονομολόγος στην εταιρεία ερευνών χρηματοπιστωτικών αγορών FwdBonds.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και πτώση-έκπληξη της ανεργίας

ΗΠΑ: Πτώση των συνεχιζόμενων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News