Business & Finance Παρασκευή 8/12/2023, 10:51
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ηπια άνοδος με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ηπια άνοδος με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Κυρίως ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές ανά τον κόσμο να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της πολυαναμενόμενης έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία θα δημοσιοποιηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν την αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας, αλλά η σημερινή έκθεση είναι κλειδί για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για επιτοκιακές μειώσεις νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,24% με τις μετοχές των ορυχείων να σημειώνουν πτώση 0,6%, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημείωναν άνοδο 0,5%.

Ο γερμανικός DAX κινείται με μικρά κέρδη 0,24%, στις 16.668,6 μονάδες στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι ο γερμανικός πληθωρισμός επιβράδυνε στο 2,3% το Νοέμβριο.

Ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,57% στις 7.472,3 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,25% στις 7.533,45 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται αμετάβλητος. 

Χθες, ο Dow όσο και ο S&P 500 έσπασαν τριήμερα σερί απωλειών την Πέμπτη, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άλμα περίπου 1,4%.

Νωρίτερα σήμερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα μετά την αιφνιδιαστική αναθεώρηση προς τα κάτω του ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το τρίτο τρίμηνο, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ινδίας διατήρησε σταθερό το βασικό επιτόκιο δανεισμού της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News