Business & Finance Πέμπτη 7/12/2023, 10:50
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές – «Βάρυνε» το οικονομικό τοπίο

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές – «Βάρυνε» το οικονομικό τοπίο

Πτωτικά άνοιξαν οι συνεδριάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ανατρέποντας το τοπίο των προηγούμενων ημερών. Ο επενδυτικός κόσμος φαίνεται πως αξιολογεί αρνητικά τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας, που δείχνουν πολλά «τρωτά» σημεία στη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ, ενώ παράλληλα αναμένει και τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης σήμερα.

Αφότου άγγιξε υψηλό τουλάχιστον τεσσάρων μηνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 άνοιξε σήμερα με απώλειες της τάξης του 0,3%.

Σημειώνεται πως ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών χθες έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, που συνεισφέρει σε τεράστιο βαθμό στην οικονομία της, υποχώρησε αιφνιδιαστικά τον Οκτώβριο. Επίσης, τα στοιχεία από την Ευρωζώνη έδειξαν πτώση στις παραγγελίες από τη βιομηχανία, επιβεβαιώνοντας ότι ο σχετικός κλάδος δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο γερμανικός DAX διολισθαίνει κατά περίπου 0,25%, ενώ βαθύτερες απώλειες σχεδόν 0,4% σημειώνει ο αγγλικός FTSE 100. Περιορισμένες απώλειες εμφανίζουν ο γαλλικός CAC 40 και ο ιταλικός FTSE MIB.

Σημειώνεται ότι «βαρίδι» για τις ευρωαγορές αποτέλεσε και η άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα της ευρωζώνης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News