Business & Finance Τετάρτη 6/12/2023, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με φοντο τα στοιχεία για την απασχόληση

Wall Street: Κέρδη με φοντο τα στοιχεία για την απασχόληση

Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι δείκτες στη Wall Street, καθώς τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση ενισχύουν την πεποίθηση ότι η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων την επόμενη χρονιά.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,35% στις 36.250 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,28% στις 14.270 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,32% στις 4.582 μονάδες.

Οι επενδυτές θεωρούν δεδομένο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ενώ φουντώνει επίσης το σενάριο ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να μειωθούν ήδη από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Μια επιπλέον ένδειξη της αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας παρείχε σήμερα η έκθεση της ADP, σύμφωνα με την οποία τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 103.000 τον Νοέμβριο, κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για περίπου 130.000.

«Αυτό είναι ουσιαστικά που αναζητούν οι αγορές (καθώς) η ασθενέστερη ανάπτυξη της εργασίας θα μείωνε την απειλή του πληθωρισμού», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της αγοράς στην Spartan Capital Securities.

Είχε προηγηθεί τα στοιχεία της Τρίτης που έδειξαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο εδώ και πάνω από δύο χρόνια, ενώ την Παρασκευή αναμένεται η επίσημη έκθεση για την απασχόληση η οποία ενδέχεται να διαμορφώσει τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Campbell Soup αυξάνεται πάνω από 5%, αφού η εταιρεία τροφίμων ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη της την Τετάρτη, επωφελούμενη από τις υψηλότερες τιμές για τα συσκευασμένα γεύματα και σνακ της που βοήθησαν να αντισταθμιστεί η επιβράδυνση της ζήτησης από τους καταναλωτές λόγω κόστους.

Η μετοχή της Brown Forman σημειώνει βουτιά περίπου 10%, αφού η εταιρεία παραγωγής ουίσκι μείωσε τις προβλέψεις για τις καθαρές πωλήσεις για το 2024 καθώς οι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για τις πιο ακριβές μάρκες της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μετοχή του παρόχου υπηρεσιών cloud Box υποχώρησε κατά 10% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Η ExxonMobil σημείωσε άνοδο αφού η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον ρυθμό επαναγοράς μετοχών της μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Pioneer Natural Resources, παραγωγού σχιστόλιθου, ύψους 60 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News