Business & Finance Τρίτη 5/12/2023, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε αντίθετη κατεύθυνση Dow και Nasdaq

Wall Street: Σε αντίθετη κατεύθυνση Dow και Nasdaq

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι κύριοι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από οικονομικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων είναι η επίσημη έκθεση για τις θέσεις εργασίες, προκειμένου να «ζυγίσουν» εάν η Fed θα προχωρήσει σε περικοπές επιτοκίων νωρίτερα μέσα στην επόμενη χρονιά από ότι υπολόγιζαν. Την Τετάρτη θα δημοσιευτεί η έκθεση της ADP για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, την Πέμπτη ακολουθούν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και την Παρασκευή η κυβερνητική έκθεση για την πορεία της απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαζί με τον δείκτη ανεργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,32% στις 36.088 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,11% στις 4.566,4 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,21% στις 14.218,3 μονάδες. 

Χθες, οι τρεις κορυφαίοι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν πτώση, οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης κέρδισαν έδαφος. Ο Russell 2000 ενισχύθηκε 0,8%. 

Μετά από μια σειρά από ισχυρά αποτελέσματα τον Νοέμβριο που έστειλαν τον S&P 500 σε υψηλό έτους, οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παίρνουν και πάλι την ανιούσια από τα χαμηλά τριών μηνών.

Η πλειονότητα των traders πιστεύει ότι η Fed μπορεί να έχει φτάσει στο τέλος της εκστρατείας σύσφιγξης, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός χαλαρώνει, και έχουν σχεδόν πλήρως τιμολογήσει την πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα. Ποντάρουν επίσης σε χαμηλότερα επιτόκια το επόμενο έτος, με το 62% να θεωρεί πιθανή μια μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο και το 87,6% τον Μάιο, σύμφωνα με το FedWatch της CME Group.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα σημαίνει ότι διαθέτει ένα «γεμάτο όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες», εάν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν, σύμφωνα με τον James Zelter, συμπρόεδρος της Apollo Asset Management.  
«Η ανησυχία για μια επιβράδυνση είναι στο μυαλό όλων τους τελευταίους έξι με επτά μήνες», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Η Fed έχει κάνει πολύ καλή δουλειά διατηρώντας υψηλότερα επιτόκια».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News