Business & Finance Τρίτη 5/12/2023, 13:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Λονδίνου: Τρίτη διακοπή διαπραγμάτευσης σε τρεις μήνες

Χρηματιστήριο Λονδίνου: Τρίτη διακοπή διαπραγμάτευσης σε τρεις μήνες

Στην τρίτη διακοπή διαπραγμάτευσης μέσα σε λίγους μήνες αναγκάστηκε να προβεί το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, London Stock Exchange Group Plc., καθώς διακόπηκε η διαπραγμάτευση περίπου 2.000 μικρότερων μετοχών.

Η διαπραγμάτευση των επηρεαζόμενων μετοχών διακόπηκε λίγο μετά τις 9:15 π.μ. τοπική ώρα και συνεχίστηκε περίπου μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με τον διαχειριστή του χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, πολλές μετοχές εξακολουθούσαν να έχουν παγώσει στις 10:50 π.μ. τοπική ώρα.

Τον Οκτώβριο, η διαπραγμάτευση εκατοντάδων μικρότερων μετοχών διακόπηκε στα τελευταία 80 λεπτά της συνεδρίασης. Και τον περασμένο μήνα, οι δείκτες FTSE Russell της LSEG υπέστησαν 40λεπτη διακοπή, διακόπτοντας τις συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Νότια Αφρική.

«Δεν αποτελεί καλό οιωνό για το LSE, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά», δήλωσε ο John Moore, επικεφαλής συναλλαγών στην Berkeley Capital Wealth Management. «Οι επενδυτές μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους όταν δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, καθώς και να καλέσουν την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, καθώς τα προβλήματα επιμένουν. Στην εποχή μας αναμένουμε 100% διαθεσιμότητα, όπως συμβαίνει με τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες παγκοσμίως».

Η LSEG δήλωσε ότι διερευνά την τελευταία διακοπή. Τον Οκτώβριο, δήλωσε ότι η διακοπή της διαπραγμάτευσης που επηρέασε εκατοντάδες κυρίως μικρότερες μετοχές είχε προκληθεί από «ένα πρόβλημα λογισμικού του μηχανισμού αντιστοίχισης».

Οι πρόσφατες διακοπές φέρνουν αμηχανία στην LSEG, καθώς προσπαθεί να μετατραπεί από πάροχο χρηματιστηρίου σε γίγαντα υπηρεσιών δεδομένων. Η Microsoft Corp. το 2022 συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 4% της εταιρείας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας όπου η LSEG συμφώνησε να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για υπηρεσίες cloud με τον τεχνολογικό γίγαντα τα επόμενα 10 χρόνια.

Το 2021, η εταιρεία εξαγόρασε την Refinitiv ύψους 27 δισ. δολαρίων, η οποία είχε ως στόχο να ξεκινήσει τη νέα εποχή για την LSEG. Για τον σκοπό αυτό, ο διαχειριστής του χρηματιστηρίου δήλωσε ότι θα δημιουργήσει πέντε νέα τμήματα από το επόμενο έτος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ατονεί το ράλι – Αλμα για Ericsson

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News