Business & Finance Τρίτη 5/12/2023, 10:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ατονεί το ράλι – Αλμα για Ericsson

Ευρωαγορές: Ατονεί το ράλι – Αλμα για Ericsson

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς το μομέντουμ που έφερε τα ισχυρά κέρδη του περασμένου μήνα δείχνει να υποχωρεί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακά κατά 0,13% με τον κατασκευαστικό κλάδο να ενισχύεται και τις τράπεζες και τον κλάδο εξόρυξης να υποχωρούν.
Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο, με την Ericsson να σημειώνει άνοδο σχεδόν 9% μετά τη σύναψη συμφωνίας με την AT&T για την κατασκευή ενός μεγάλου τηλεπικοινωνιακού δικτύου που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία ORAN, ενώ η Nokia σημειώνει πτώση 7,7%.

Ο γερμανικός DAX χάνει μόλις 0,02%, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 0,13%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,51% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,04%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών ξεκίνησαν τον νέο μήνα με επιφυλακτικότητα μετά τα ισχυρά κέρδη του Νοεμβρίου, καθώς τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία έδειχναν πιθανή ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Την Τρίτη αναμένονται νέα οικονομικά δεδομένα για την Ευρώπη, όπως οι τελικές μετρήσεις του δείκτη PMI καθώς και οι τιμές παραγωγού για τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιευθεί έδειξαν ότι η γαλλική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο και ο σύνθετος δείκτης PMI της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο αναμένεται να δείξει ότι η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή παραμένει σταθερά σε συρρίκνωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News