Business & Finance Δευτέρα 4/12/2023, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες εν αναμονή στοιχείων για την απασχόληση

Wall Street: Απώλειες εν αναμονή στοιχείων για την απασχόληση

Με απώλειες ξεκινά η εβδομάδα στη Wall Street ενώ την ανιούσα έχουν πάρει εκ νέου οι αποδόσεις των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι traders υπερέβαλαν ως προς τις προβλέψεις τους για μειώσεις επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,29% στις 36.139,3 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,63% στις 4.565,5 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1% στις 14.159,8 μονάδες.

Μια σειρά από μετρήσεις για τις θέσεις εργασίας τις επόμενες ημέρες θα αναλυθούν επισταμένα προκειμένου να εκτιμηθούν τα επόμενα βήματα της Fed. Οι θέσεις long βρίσκονται σε πιο εύθραυστη κατάσταση μετά τα εντυπωσιακά ράλι τόσο των κρατικών ομολόγων όσο και των μετοχών τον περασμένο μήνα.

«Είχαμε το μεγάλο ράλι και τώρα έχει κάπως χαλαρώσει», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Tony Dwyer, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγορών της Canaccord Genuity. «Ο πληθωρισμός δεν είναι το πρόβλημα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να αναμένει ύφεση.

Ο στρατηγικός αναλυτής Michael Wilson της Morgan Stanley δήλωσε ότι ο Δεκέμβριος θα μπορούσε να φέρει «βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές», προτού πιο εποικοδομητικές εποχικές τάσεις καθώς και το λεγόμενο «φαινόμενο του Ιανουαρίου» στηρίξουν τις μετοχές τον επόμενο μήνα. Ο Mislav Matejka της JPMorgan Chase & Co. δήλωσε ότι οι αγορές που αναμένουν μια ήπια προσγείωση δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Alaska Air υποχωρεί κατά 16% μετά τη συμφωνία του αερομεταφορέα να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια Hawaiian Holdings έναντι 1,9 δισ. δολαρίων, με την εξαγορά να αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 12-18 μηνών.

Επιπλέον, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global διαπραγματεύεται 6% υψηλότερα, αφού το bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά φέτος.

Η μετοχή της Ford σημειώνει άνοδο 0,7%, αφού ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε πτώση 0,5% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εργάστηκε για την επανεκκίνηση ορισμένων από τα βασικά εργοστάσιά της μετά από μια μακρά απεργία των εργαζομένων που επηρέασε την παραγωγή οχημάτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News