Business & Finance Παρασκευή 1/12/2023, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Wall Street: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εμφανίζονται απρόθυμοι εν αναμονή των δηλώσεων που θα πραγματοποιήσει αργότερα ο Jerome Powell σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,21%, Ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει οριακά κέρδη 0,04%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,24%

Ο S&P 500 υποχωρεί μετά από ένα από τα καλύτερα ράλι Νοεμβρίου που έχει καταγραφεί ποτέ. Τα κρατικά ομόλογα συνέχισαν να επιστρέφουν κάποια από τα κέρδη του προηγούμενου μήνα, λόγω της εικασίας ότι η αγορά υπερέβαλε με τις προβλέψεις για μείωση των επιτοκίων το επόμενο έτος και οι αποδόσεις των ομολόγων καταγράφουν μικρή αύξηση.

Ο πρόεδρος της Fed, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει στο Spelman College στην Ατλάντα την Παρασκευή, είναι πιθανό να επαναλάβει ότι είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη κατά του πληθωρισμού.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla υποχωρεί πάνω από 2%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων αποκάλυψε τιμή εκκίνησης σχεδόν 61.000 δολαρίων για το πολυαναμενόμενο Cybertruck, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Η μετοχή της Walt Disney σημειώνει μικρές απώλειες παρά την ανακοίνωση της επαναφοράς του μερίσματός της, καθώς ο γίγαντας της ψυχαγωγίας απέρριψε το αίτημα της Trian Fund Management, με επικεφαλής τον ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz, για εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Apple και η Paramount Global φέρονται να βρίσκονται σε πρώιμες συζητήσεις για να συνδυάσουν τις υπηρεσίες streaming τους με έκπτωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News