Business & Finance Τετάρτη 29/11/2023, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με την προοπτική της μείωσης επιτοκίων

Wall Street: Κέρδη με την προοπτική της μείωσης επιτοκίων

Νέα άνοδο καταγράφουν σημερα οι κύριοι δείκτες της Wall Street καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν σε χαμηλά πολλών μηνών εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων το επόμενο έτος.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,19% στις 35.484,7 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,38% στις 4.572,46 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,5% στις 14.357 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν οριακά υψηλότερα την Τρίτη, αφού ο διοικητής της Fed Christopher Waller, από τα «γεράκια» της τράπεζας, άφησε υπονοούμενα για χαμηλότερα επιτόκια τους επόμενους μήνες, αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί.

Παρόμοια θετικά σχόλια οδηγoύν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε πτώση με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου  να διαμορφώνεται σε χαμηλό άνω των δύο μηνών, στο 4,28%.

Η πτώση των αποδόσεων των σταθερών επενδύσεων, οι οποίες καθιστούν τις μετοχές πιο ελκυστικές, ανέβασε τις μετοχές της megacap, με τις Nvidia, Tesla και Alphabet να σημειώνουν άνοδο.

«Οι αγορές αρχίζουν να προσαρμόζονται στην ιδέα ότι θα υπάρξει πράγματι μια ήπια προσγείωση και ότι τα χαμηλότερα επιτόκια ή τα σταθερά επιτόκια θα επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024», δήλωσε ο Peter Andersen, ιδρυτής της Andersen Capital Management στη Βοστώνη.

Ο Andersen δήλωσε ότι τα ισχυρά στοιχεία για το ΑΕΠ με την αναθεωρημένη εκτίμηση που δημοσιεύθηκε μερα έδειξαν ότι αυξήθηκε κατά 5,2% έναντι αρχικής εκτίμησης 4,9%, προσθέτουν στην αφήγηση περί ήπιας προσγείωσης -όπου η Fed καταφέρνει να αποφύγει την ύφεση- και θα στηρίξουν ένα ισχυρό ράλι στο τέλος του έτους.

Οι συναλλασσόμενοι αναμένουν τώρα τη δημοσίευση του «Beige Book», αργότερα σήμερα, και του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) -του προτιμώμενου δείκτη πληθωρισμού της Fed- που αναμένεται την Πέμπτη, για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε στο 5,2% η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News