Business & Finance Τρίτη 28/11/2023, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές στον απόηχο του ράλι

Wall Street: Μικρές μεταβολές στον απόηχο του ράλι

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα ισχυρά κέρδη του Νοεμβρίου μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα αφομοιώνουν ενδείξεις σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες των Αμερικανών καταναλωτών ενόψει της σημαντικής αγοραστικής περιόδου των εορτών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται με οριακή άνοδο 0,01% στις 35.337,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,17% στις 4.542,6 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,24% στις 14.206,5 μονάδες. 

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε τροχιά ισχυρών κερδών τον Νοέμβριο – ο Dow αναμένεται να κλείσει τον μήνα με άνοδο 6,9%, ο S&P 500 με άνοδο 8,5% και ο τεχνολογικός Nasdaq με άνοδο 10,8%.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται την Τρίτη  στον τομέα του λιανικού εμπορίου, με τις δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών να αναμένεται να έχουν εκτιναχθεί σε ιστορικό υψηλό άνω των 12 δισ. δολαρίων τη Cyber Monday, τηn ημέρα με τις περισσότερες ηλεκτρονικές αγορές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Adobe Digital Insights.

Ένας αριθμός ρεκόρ των αγοραστών των εορτών αναμένεται επίσης να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες buy now, pay later, δεδομένης της πίεσης που υφίστανται πολλοί καταναλωτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία fintech Affirm να καταγράψει κέρδη σχεδόν 12% στη μετοχή της τη Δευτέρα.
Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ επιταχύνθηκαν και πάλι τον Σεπτέμβριο, καθώς αυξήθηκαν κατά 6,1% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι της αναθεωρημένης προς τα πάνω αύξησης 5,8% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά της ανάκαμψης της αγοράς κατοικιών, καθώς εισήλθε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News