Business & Finance Δευτέρα 27/11/2023, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα σε μάκρο και λιανεμπόριο

Wall Street: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα σε μάκρο και λιανεμπόριο

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές δείχνουν επιφυλακτικοί στο τέλος ενός γενικά θετικού μήνα και ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,19% στις 35.321,7 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,17% στις 4.551,0 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει κατά 0,04% στις 14.246,4 μονάδες. 

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα υψηλότερα, στην τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα με κέρδη, με φόντο την πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο NASDAQ Composite έχει καταγράψει ράλι 12% μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, ο βιομηχανικός Dow Jones έχει σημειώσει άνοδο άνω του 9% και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο σχεδόν 11%.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται και ο κλάδος του λιανικού εμπορίου με τους επενδυτές να αναζητούν στοιχεία σχετικά με την έναρξη της εορταστικής περιόδου στον απόηχο της Black Friday και της Cyber Monday.

Αρκετές αμερικανικές εταιρείες λιανικής πώλησης έχουν προειδοποιήσει, στις τριμηνιαίες εκθέσεις αποτελεσμάτων τους, ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αποδυναμώνονται με τους αγοραστές να αντιμετωπίζουν οικονομικές πιέσεις. Ωστόσο, οι μετοχές των κολοσσών του λιανικού εμπορίου Amazon και Walmart διαπραγματεύονταν και οι δύο υψηλότερα στην αρχή της συνεδρίασης μετά τα στοιχεία που έδειξαν ρεκόρ online πωλήσεων την Παρασκευή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News