Business & Finance Δευτέρα 27/11/2023, 10:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Υποτονικό κλίμα με βαρίδι τις πετρελαϊκές εταιρείες

Ευρωαγορές: Υποτονικό κλίμα με βαρίδι τις πετρελαϊκές εταιρείες

Με υποτονικό κλίμα μπαίνουν στην εβδομάδα οι ευρωαγορές, ενόψει της δημοσίευσης μιας σειράς από οικονομικά στοιχεία-κλειδιά, τα οποία θα δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την πορεία της Ευρώπης το 2024.

Βαρίδι στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες αποτελούν οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ πρόκειται να διενεργηθεί την Πέμπτη, 30/11, μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας.

«Οι κεντρικοί τραπεζίτες επικοινωνούν με τις αγορές με πολύ συγκρατημένο τρόπο….γιατί εάν αφήσουν τις προσδοκίες ότι έρχονται επιτοκιακές μειώσεις, διαφορετικά θα δημιουργήσουν το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ο Τζιλς Κόγκλαν, στρατηγικός αναλυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας GCFX. 

Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος, όπως αντίστοιχα και ο γερμανικός DAX. Πτωτικές τάσεις εμφανίζει ο FTSE 100 του Λονδίνου, όπως και ο FTSE MIB του Μιλάνου. Ανοδικά με ήπια κέρδη της τάξης του 0,15% σημειώνει αυτή την ώρα ο γαλλικός CAC 40.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο STOXX 600 έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News