Business & Finance Παρασκευή 24/11/2023, 21:12
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Σε νέο υψηλό έτους, ξεπέρασε τα 37.000 δολάρια

Bitcoin: Σε νέο υψηλό έτους, ξεπέρασε τα 37.000 δολάρια

Ανάκαμψη παρουσίασαν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων μετά τη μεγάλη πτώση στην αρχή της εβδομάδας, με το bitcoin να αγγίζει νέο υψηλό για το 2023 σήμερα Παρασκευή. 

Το bitcoin ενισχύθηκε 1,42% στα 37.862,76 δολάρια για πρώτη φορά από το Μάιο του 2022, σύμφωνα με τη Coin Metrics. Σε εβδομαδιαία βάση, παρουσίασε άνοδο 3,9%. 

Την ίδια στιγμή, το ether κινήθηκε πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο 1,8% στα 2.104,14 δολάρια. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το bitcoin με βάση την κεφαλαιοποίηση παρουσίασε την καλύτερη επίδοση στην αγορά κλείνοντας την εβδομάδα με άνοδο άνω του 8%. 

Το Solana, το κορυφαίο σε επίδοση κρυπτονόμισμα – με κέρδη άνω του 476% φέτος συγκριτικά με τα κέρδη 130% του bitcoin – ακολούθησε τα κέρδη των υπολοίπων σε εβδομαδιαία βάση. 

Η αγορά ξεπέρασε σχετικά γρήγορα την παραίτηση του Τσάνπενγκ Ζάο από το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο Binance, αφότου παραδέχθηκε την ενοχή του για μία σειρά από απάτες, καταλήγοντας σε διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Η είδηση αυτή έλαβε χώρα σε διάρκεια μικρότερη του ενός μηνός αφότου ο ιδρυτής του FTX Σάμ Μπάνκμαν-Φράιντ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των 100 ετών αφού κρίθηκε ένοχος για μία σειρά από απάτες. 

Πολλοί είδαν το διακανονισμό του ανταλλακτηρίου ως αναγκαία εξέλιξη που θα επιτρέψει στον κόσμο των cryptos να συνεχίσει να κινείται ανοδικά. Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι θα ανοίξει σύντομα ο δρόμος για την έγκριση ETF σε bitcoin, κάτι το οποίο οι αναλυτές θεωρούν βασικό καταλύτη που θα μπορούσε να στείλει το bitcoin σε νέα ύψη. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News