Business & Finance Παρασκευή 24/11/2023, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και ρυθμοί αργίας

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και ρυθμοί αργίας

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες την Παρασκευή στη Wall Street ενώ υποτονική είναι η διαπραγμάτευση σε μια συνεδρίαση που κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς καθώς θα ολοκληρωθεί γρηγορότερα λόγω της χθεσινής αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Σε κάθε περίπτωση, οι δείκτες οδεύουν προς μεγάλα μηνιαία κέρδη, καθώς τα οικονομικά στοιχεία τείνουν να τροφοδοτούν την αισιοδοξία ότι η νομισματική σύσφιγξη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μπορεί να έχει κορυφωθεί.

Ο βιομηχανικός Dow ενισχύεται κατά 0,26% στις 35.366,5 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει ήπιες απώλειες 0,01% στις 4.556,5 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,15% στις 14.241,5 μονάδες. 

Ο Nasdaq έχει σημειώσει άνοδο 11% μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο. Ο DJIA έχει κερδίσει σχεδόν 7% και ο S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 8%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση παρέμεινε αμετάβλητος από τον Οκτώβριο στις 50,7 μονάδες το Νοέμβριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση της S&P Global.  

Παράλληλα, η είδηση ότι το Ισραήλ και η Χαμάς πρόκειται να ξεκινήσουν σήμερα μια τετραήμερη εκεχειρία έχει βοηθήσει το κλίμα.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς σήμερα είναι η Black Friday, ημέρα που παραδοσιακά δίνει το έναυσμα για την έναρξη της κρίσιμης εορταστικής αγοραστικής περιόδου. 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις αρχές Νοεμβρίου από την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου, έναν αμερικανικό εμπορικό όμιλο, 130,7 εκατ. καταναλωτές -αριθμός ρεκόρ- αναμένεται να ψωνίσουν από τα καταστήματα και το διαδίκτυο στις ΗΠΑ σήμερα.

Ωστόσο, με πολλούς αγοραστές να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οι αμερικανικές εορταστικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News