Business & Finance Παρασκευή 24/11/2023, 11:18
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτική τάση με αποδυναμωμένο τζίρο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτική τάση με αποδυναμωμένο τζίρο

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να υποχωρεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, εν μέσω περιορισμένων διακυμάνσεων και στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 11:10 διαμορφώνεται στις 1.259,06 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,12% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει μικρές απώλειες 0,21% στις 1.059,94 μονάδες με την Alpha να καταγράφει απώλειες 0,36%, η ETE χάνει 0,48%, η Πειραιώς σημειώνει οριακή πτώση 0,06% ενώ η Eurobank κερδίζει 0,21%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Autohellas και του ΟΠΑΠ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Quest (-1,58%), των ΕΛΠΕ (-1,15%) και της Εθνικής (-0,61%).

Σιγά σιγά τα βλέμματα της αγοράς αρχίζουν να στρέφονται στην επόμενη εβδομάδα και στα δύο σημαντικά γεγονότα αυτής, που δεν είναι άλλα από την ετυμηγορία της Fitch για την Ελλάδα (με ενδεχόμενη αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα να οδηγεί και στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε διεθνείς δείκτες), καθώς και το επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο που διοργανώνει η Morgan Stanley, σε συνεργασία με την ΕΧΑΕ (27-28 Νοεμβρίου).

Το συνέδριο θα γίνει με την παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού, ενώ θα φιλοξενηθούν και σημαντικά πάνελ για την ενέργεια, τις τράπεζες και τις ιδιωτικές επενδύσεις, με τη συμμετοχή CEO κορυφαίων ελληνικών εισηγμένων.

Το «παρών» στο Λονδίνο θα δώσουν συνολικά οι εξής 36 ελληνικές εισηγμένες: ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, AustriaCard, Autohellas, Cenergy, CocaCola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧαλκόρ, EpsilonNet, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, HELLENiQ ENERGY, Ideal Holdings, Intrakat, Intralot, Lamda Development, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Noval Property, Optima bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea Investments, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Titan και Βιοχάλκο, καθώς και η Τράπεζα Κύπρου.

Την ίδια ώρα, ήπια πτωτικά κινούνται και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά την επιβεβαίωση της οικονομικής στασιμότητας στη Γερμανία και ενώ η αργία των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ συνεχίζει να κρατά καθηλωμένες τις συναλλαγές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακές απώλειες 0,1%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,07%, όσο και ο γαλλικός CAC 40, ενώ ο βρετανικός FTSE χάνει 0,41%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Οριακές διακυμάνσεις μετά τα στοιχεία για τη Γερμανία

JP Morgan: Χαμηλή ανάπτυξη αλλά όχι ύφεση θα φέρει το 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News