Business & Finance Τετάρτη 22/11/2023, 19:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό διμήνου με πρωταγωιστή το real estate

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό διμήνου με πρωταγωιστή το real estate

Υψηλό διμήνου άγγιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Τετάρτη, με πρωταγωνιστή τις μετοχές του real estate, ενώ η βρετανική εταιρεία λογισμικού Sage εκτινάχθηκε σε ιστορικό υψηλό αφότου ανακοίνωσε υψηλά ετήσια λειτουργικά κέρδη και πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών.  

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,3% με τις μετοχές του real estate να ενισχύονται 1,5%. 

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης της Ευρωζώνης που παρακολουθεί τη μεταβλητότητα στην αγορά μετοχών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο. 

«Οι αγορές βρίσκονται κοντά σε σωστή τιμολόγηση και παρότι δεν υπάρχει κάποιος δυνατός καταλύτης για περαιτέρω άνοδο, οι επενδυτές εξακολουθούν να περιμένουν, με τη σκέψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα σύντομα», αναφέρει ο Μάικλ Φιλντ, στρατηγικός αναλυτής της Morningstar.

Στη Βρετανία, ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χάντ ανακοίνωσε φορολογικές μειώσεις για τους εργαζομένους εν όψει τις εκλογές του 2024 και έδωσε στις επιχειρήσεις κίνητρα σε μία προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας. 

Ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,2%, παρουσιάζοντας χειρότερη επίδοση σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές, με τις μετοχές ενέργειας να δέχονται πιέσεις από τη μεγάλη πτώση των τιμών πετρελαίου. 

Ωστόσο, η Sage ενισχύθηκε 13,3% δίδουν ώθηση στο δείκτη STOXX 600 αφού ανακοίνωσε αύξηση λειτουργικών κερδών 18% καθ΄όλη την οικονομική της χρήση.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,36% στις 15.957 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 7.260 μονάδες.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών, ο ιταλικός MIB έμεινε σχεδόν αμετάβλητος και στην Ισπανία ο IBEX κέρδισε 0,61%. 

 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News