Business & Finance Τρίτη 21/11/2023, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικότητα περιμένοντας τα πρακτικά της Fed

Wall Street: Επιφυλακτικότητα περιμένοντας τα πρακτικά της Fed

Υποχώρηση καταγράφουν σήμερα, Τρίτη, οι μετοχές στη Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αλλά και των αποτελεσμάτων τριμήνου της κατασκευάστριας τσιπ, Nvidia.

O βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,24% στις 35.065,8 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,25% στις 4.535,76 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 0,45% στις 14.221 μονάδες. 

Οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της δημοσίευσης των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed του Νοεμβρίου, κατά την οποία η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά σε ένα εύρος 5,25% έως 5,50%.

Τα πρακτικά αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο για ενδείξεις σχετικά με το πώς βλέπουν οι αξιωματούχοι να εξελίσσονται τα επιτόκια τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι τα επερχόμενα στοιχεία μπορεί να δείξουν όχι μόνο μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας αλλά και μια οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης. 

Οι traders έχουν σχεδόν πλήρως τιμολογήσει την πιθανότητα η Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, ενώ αυξάνεται επίσης η πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού ήδη από τον Μάιο του επόμενου έτους.

Τα βλέμματα στη Nvidia

Η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων έχει γενικά δώσει καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και αυτός ο θετικός τόνος είναι πιθανό να ενισχυθεί από τα στοιχεία που θα ανακοινώσει ο ηγέτη των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Nvidia, με την προσδοκία μιας ακόμη πρόβλεψης εσόδων-κλειδιών.

Οι μετοχές των ασιατικών προμηθευτών της Nvidia σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό άνοδο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον πιο πολύτιμο κατασκευαστή τσιπ στον κόσμο, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για τη ζήτηση που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη, ιδίως στην Κίνα.

Η Lowe’s, η Kohl’s Corp και η Best Buy υποχωρούν, καθώς οι λιανέμποροι προειδοποίησαν για την πιθανότητα επιβράδυνσης των διακριτικών δαπανών ενόψει της σημαντικής περιόδου των διακοπών.

Η μετοχή της Abercrombie & Fitch υποχωρεί επίσης, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της, λέγοντας ότι έχει «εμπιστοσύνη» ενόψει της σημαντικής περιόδου αγορών των διακοπών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News