Business & Finance Δευτέρα 20/11/2023, 11:21
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική τάση με «Εθνική» στήριξη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική τάση με «Εθνική» στήριξη

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κόντρα μάλιστα στις ευρωαγορές όπου καταγράφονται ήπια πτωτικές τάσεις.

O Γενικός Δείκτης στις 11:15 διαμορφώνεται στις 1.25744 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,56% με την αξία των συναλλαγών στα 17,44 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,63% με την Πειραιώς στο +1,5%, την ΕΤΕ στο +1,3%, τη Eurobank στο +0,2%, ενώ μικρή διόρθωση σημειώνει η μετοχή της Alpha Bank (-0.17%). 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor, της Τέρνα Ενεργειακή και της Coca Cola HBC. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της Aegean Airlines.

Την περασμένη εβδομάδα, η διαδικασία της διάθεσης του ποσοστού 22% που κατείχε το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, όπου η υπερκάλυψη ήταν εντυπωσιακή, οδήγησε σε ενεργοποίηση εκ νέου κωδικών που «απείχαν» από το Χ.Α. εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, γεγονός που συνέβαλε και στην ενίσχυση του τζίρου τόσο στις τράπεζες όσο και στην αγορά συνολικά.

Η ολοκλήρωση της διάθεσης μετοχών της Εθνικής Τράπεζας απελευθέρωσε δυνάμεις, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Οι τράπεζες είχαν τον πρώτο λόγο σε αυτή την άνοδο, η οποία αποτιμά: α) την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank και της Eurobank, β) την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Alpha Bank και γ) το ενδιαφέρον ρεκόρ στη διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Επιφυλακότητα με το βλέμμα ξανά στους κεντρικούς τραπεζίτες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News