Business & Finance Παρασκευή 17/11/2023, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς εβδομαδιαία κέρδη για τρίτη εβδομάδα

Wall Street: Προς εβδομαδιαία κέρδη για τρίτη εβδομάδα

Με μικρές πτωτικές τάσεις άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street -λόγω λήξης δικαιώματα προαίρεσης- στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας στην οποία σημειώθηκαν σημαντικά κέρδη λόγω της αισιοδοξίας που προκάλεσαν τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα τερματίσει τον κύκλο των αυξήσεων για να αποτρέψει την ύφεση.

Ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει οριακή πτώση 0,03% στις 4.506,93 μονάδες, ενώ εξακολουθεί να οδεύει προς το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών από τον Ιούλιο. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,03% στις 34.942,3 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,2% στις 14.085,84  μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε πορεία εβδομαδιαίων κερδών για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν άνοδο άνω του 2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Dow βρίσκεται σε ρυθμό ανόδου 1,9%.

Το κλίμα ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα από στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχωρεί, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως έχει φτάσει στο τέλος της πρωτοφανούς και μακροχρόνιας εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων.

Επιπλέον, αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας, ενώ οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά σε επτά μήνες τον Οκτώβριο, υποδεικνύοντας επιβράδυνση της ζήτησης στην αρχή του τέταρτου τριμήνου.

Τα στοιχεία για τη στέγαση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής την Παρασκευή. Οι ενάρξεις κατοικιών τον Οκτώβριο ύψους 1,372 εκατομμυρίων ήταν ελαφρώς ανώτερες των προσδοκιών και υψηλότερες από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικοδομικές άδειες ύψους 1,487 εκατομμυρίων ήταν επίσης υψηλότερες των προσδοκιών.

Ωστόσο, παρά τα κέρδη των μετοχών που παρατηρήθηκαν αυτή την εβδομάδα, στελέχη του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Walmart, του μεγαλύτερου λιανεμπόρου στις ΗΠΑ, προειδοποίησαν για την πιθανότητα επιβράδυνσης στο τελευταίο τρίμηνο, βλέποντας αδυναμία στις καταναλωτικές συνήθειες των καταναλωτών λόγω της ακρίβειας.

Τη σκυτάλη πήρε η Gap, η οποία ανακοινώνει υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα τρίτου τριμήνου, αλλά εξέφρασε κάποια επιφυλακτικότητα για το τρίμηνο των γιορτών. Οι μετοχές σημειώνει άλμα περίπου 30% σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News