Business & Finance Πέμπτη 16/11/2023, 17:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια για νέα άνοδο εν μέσω αντικρουόμενων εταιρικών νέων

Wall Street: Προσπάθεια για νέα άνοδο εν μέσω αντικρουόμενων εταιρικών νέων

Με ήπια ανοδικές τάσεις κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη εν μέσω αρνητικών αλλά και θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ η αισιοδοξία γύρω από την κορύφωση των επιτοκίων έχει ατονήσει. Παράλληλα, ανησυχία προκάλεσε το outlook της Walmart για την καταναλωτική δαπάνη την περίοδο των εορτών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,04% στις 35.004 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,15% στις 4.509,2 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κερδίζει 0,06% στις 14.115 μονάδες.

Η Walmart, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 453 εκατομμυρίων δολαρίων ή 17 σεντς ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο, μια τεράστια βελτίωση από τις ζημιές ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 66 σεντς ανά μετοχή την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, οι προβλέψεις για την περίοδο των γιορτών είναι αρνητικές και οι μετοχές υποχωρούν κατά 6%.

Οι προβλέψεις αυτές έρχονται μετά τις αντίστοιχες της άλλης εταιρείας λιανικής Target την Τετάρτη, η οποία επισήμανε τις παρατεταμένες πιέσεις που ασκούνται στους καταναλωτές από τα υψηλότερα επιτόκια και τις χαμηλότερες αποταμιεύσεις. 

Από την άλλη πλευρά, η Macy’s καταγράφει άλμα άνω του 7%, αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων ξεπέρασε τις προσδοκίες στο τρίτο τρίμηνο και αύξησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Επιπλέον, η μετοχή της Cisco Systems υποχωρεί κατά 11%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη του έτους, σε μια ένδειξη ότι η ζήτηση για τον εξοπλισμό δικτύωσης της επιβραδύνεται.

Η μετοχή της Palo Alto Networks σημειώνει πτώση 6% αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, αλλά εξέδωσε προβλέψεις χρέωσης για το δεύτερο τρίμηνο και το σύνολο του έτους κάτω από τις εκτιμήσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών τα επιδόματα ανεργίας

Η επενδυτική συμβουλή της Goldman Sachs για το 2024 είναι ένα τραγούδι της Taylor Swift

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News