Business & Finance Πέμπτη 16/11/2023, 10:49
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διστακτικότητα με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διστακτικότητα με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το έντονα θετικό επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες με φόντο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

O πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται με μικρές απώλειες 0,07%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,4% στις 15.820,42 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρές απώλειες 0,02% στις 7.208 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει μόλις 0,04% στις 7.489,9 μονάδες. 

Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε την Τρίτη ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η Fed έχει φτάσει στην κορύφωση του κύκλου νομισματικής σύσφιγξης. Παράλληλα, υπήρξαν αισιόδοξα νέα από την Κίνα, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανία τον Οκτώβριο. 

Σε άλλες ειδήσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, για πρώτη φορά εδώ και περίπου ένα χρόνο. Οι ηγέτες συμφώνησαν να επαναλάβουν τη στρατιωτική επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τις δύο χώρες, αλλά η Ταϊβάν παραμένει σημείο εμπλοκής.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά, κατοχυρώνοντας κέρδη που είχε καταγραφεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ χθες η Wall Street κράτησε το θετικό μομέντουμ.

Παράλληλα, τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι μετοχές της Burberry σημείωσαν πτώση 10% μετά την προειδοποίηση της βρετανικής μάρκας μόδας πολυτελείας ότι ενδέχεται να χάσει την ετήσια πρόβλεψη εσόδων της εν μέσω της παγκόσμιας επιβράδυνσης των δαπανών.

Αντιθέτως, οι μετοχές της Siemens σκαρφάλωσαν πάνω από 5% αφού ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ τριμήνου.

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News