Business & Finance Τετάρτη 15/11/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κράτησε το θετικό momentum με στήριγμα τις τιμές παραγωγού

Wall Street: Κράτησε το θετικό momentum με στήριγμα τις τιμές παραγωγού

Με άνοδο έκλεισε και τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, διατηρώντας την κεκτημένη ταχύτητα μετά το ισχυρό ράλι της Τρίτης, με στήριγμα τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.  

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,16% στις 4.502,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 14.103,84 μονάδες. Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 163,51 μονάδων ή 0,47% τερματίζοντας στις 34.991,21 μονάδες. 

Ωστόσο, οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών, αφού αποκλιμακώθηκαν 18 μονάδες βάσης την Τρίτη, επέστρεψαν ξανά σε άνοδο σήμερα, κατά εννέα μονάδες βάσης στο 4,53%. 

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για το μήνα Οκτώβριο, που παρακολουθεί τις τιμές χονδρικής, υποχώρησε 0,5% στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα μακροοικονομικά θετικά, καθώς οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν. 

«Σαφώς, τα επιτόκια είναι ο βασικός παράγοντας που κατευθύνει την χρηματιστηριακή αγορά. Σήμερα όμως, οι αποδόσεις είναι ελαφρώς υψηλότερες και αυτό εξαιτίας των πωλήσεων λιανικής που ήταν χειρότερες του αναμενομένου», αναφέρει ο Τζέι Χάτφιλντ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Capital Advisors. 

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, η Target ενισχύθηκε 18% στον απόηχο καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. 

Η Wall Street παρακολουθεί επίσης και το Κογκρέσο για το εάν θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για να αποφευχθεί δημοσιονομική παράλυση. Την Τρίτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ένα σχέδιο νόμου για να αποφευχθεί ένα πιθανό shutdown. Τώρα, το σχέδιο νόμου θα περάσει στη Γερουσία για έγκριση και εάν τελικά ανοίξει ο δρόμος τότε θα πρέπει να σταλεί στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την τελική επικύρωση. Χωρίς τη συνέχιση της χρηματοδότησης βασικών λειτουργιών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αναγκαζόταν να προχωρήσει σε shutdown στο τέλος της εβδομάδας. 

Στον τεχνολογικό τομέα, οι κορυφαίες επτά, Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia και Tesla, είναι ενισχυμένες 71% από τις αρχές του έτους έως σήμερα τη στιγμή που η υπόλοιπη αγορά καταγράφει κέρδη 7,5%, σύμφωνα με την αναλύτρια Σάραχ Μακάρθι της AllianceBernstein, η οποία περιμένει ότι το ράλι θα συνεχιστεί. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News