Business & Finance Τετάρτη 15/11/2023, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζει ανοδικά μετά το ράλι – Αλμα για την Target

Wall Street: Συνεχίζει ανοδικά μετά το ράλι – Αλμα για την Target

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό ράλι, εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ τα αποτελέσματα του κολοσσού στο λιανεμπόριο Target ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,3%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,4% και ο τεχνολογικός NASDAQ κερδίζει 0,37%.

Οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν με κατακόρυφη άνοδο την Τρίτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση των τιμών στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η άνευ προηγουμένου νομισματική σύσφιγξη της Fed μπορεί να έχει κορυφωθεί.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητος τον περασμένο μήνα, ενώ καέγραψε ετήσια αύξηση 3,2%, έναντι των προβλέψεων για αύξηση 0,1% τον μήνα και αύξηση 3,3% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν και οι προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε τώρα να μειώσει τα επιτόκια το επόμενο έτος αυξήθηκαν, με την πιθανότητα μείωσης τον Μάρτιο να ανέρχεται πλέον σε περίπου 30%.

Επιπλέον, σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1,3%, έναντι των προβλέψεων για αύξηση 1,9% τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρυσι και σαφώς μειωμένες από την αύξηση 2,2% τον Σεπτέμβριο.

Οι λιανικές πωλήσεις του Οκτωβρίου μειώθηκαν κατά 0,1% έναντι των προσδοκιών για πτώση 0,3% τον μήνα. Οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν ανθεκτικές παρά την άνοδο των τιμών.

Η μετοχή της Target εκτινάσσεται άνω του 18%  καθώς ο γίναντας του λιανεμπορίου ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το γ’ τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη πτώση των τιμών παραγωγού εδώ και 2,5 χρόνια

Ανεβαίνει η «Wall Street του Νότου» – Η πόλη που θεωρείται «το μέλλον της Αμερικής»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News