Business & Finance Τετάρτη 15/11/2023, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Νέα άνοδος με ώθηση από τον πληθωρισμό

Ευρωαγορές: Νέα άνοδος με ώθηση από τον πληθωρισμό

Νέα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον τονώνεται μετά τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση του πληθωρισμού σε όλες τις μεγάλες οικονομίες, ενισχύοντας τα στοιχήματα για το τέλος της νομισματικής σύσφιγξης.

Μόλις μία ημέρα μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που έδειξε αποκλιμάκωση στο 3,2% και προμοδότησε την πεποίθηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων, νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο βρετανικός πληθωρισμός αποκλιμακώθηκε επίσης περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,69%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1%. Και οι δύο δείκτες διαπραγματεύονται στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και περίπου ένα μήνα. Τα μεταλλεία οδήγησαν τα κλαδικά κέρδη, με άνοδο 1%, παρακολουθώντας τις υψηλότερες τιμές των μετάλλων.

O γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,5%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,6%.

Η Experian σημείωσε άλμα 4,2%, αφού η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών δεδομένων στον κόσμο ανακοίνωσε υψηλότερα εξαμηνιαία κέρδη, ενώ η ελβετική εταιρεία οφθαλμικών προϊόντων Alcon υποχώρησε 7,2%, αφού ανακοίνωσε χαμηλότερες των αναμενόμενων πωλήσεις τρίτου τριμήνου και περιόρισε τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά με φόντο τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, η οποία ανακοίνωσε καλύτερες από τις αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις και ενισχυμένη στοιχεία για τη βιομηχανία τον Οκτώβριο. 

Σε άλλες ειδήσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να συναντηθούν στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, στην πρώτη προσωπική τους συνάντηση εδώ και περίπου ένα χρόνο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: H καλύτερη συνεδρίαση για τον S&P 500 από τον Απρίλιο

Βρετανία: Στο μισό έπεσε ο πληθωρισμός – Χαμηλά δύο ετών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News