Business & Finance Τρίτη 14/11/2023, 22:20
ΑΓΟΡΕΣ

Mάικλ Μπέρι: Σορτάρει μετοχές ημιαγωγών και κυρίως την Nvidia

Mάικλ Μπέρι: Σορτάρει μετοχές ημιαγωγών και κυρίως την Nvidia

O Mάικλ Μπέρι έκλεισε τη θέση short (πώλησης) αξίας 1,6 δισ. δολαρίων στους χρηματιστηριακούς δείκτες S&P 500 και τον Nasdaq το περασμένο τρίμηνο, όμως άνοιξε νέες θέσεις κατά των μετοχών των εταιρειών ημιαγωγών.

Η επενδυτική του εταιρεία Scion Asset Management περιόρισε τις τοποθετήσεις της σε 13 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των στοιχημάτων σε μετοχές και σε ETFs (διαπραγματεύσιμα αμοιβαία), όπως ενημέρωσε την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Στο πλαίσιο των αλλαγών, η εταιρεία άνοιξε θέσεις σε bearish οψιόν στοιχηματίζοντας σε πτώση ενός fund που παρακολουθεί μετοχές του κλάδου ημιαγωγών. 

Πιο συγκεκριμένα, η Scion αγόρασε δικαιώματα πώλησης 100.000 μετοχών του iShares Semiconductor ETF της BlackRock, ονομαστικής αξίας 47 εκατ. δολαρίων. H Nvidia είναι η μετοχή με την τρίτη μεγαλύτερη στάθμιση στο ETF.

 

Την ίδια στιγμή, η Scion άνοιξε θέσεις αγοράς στις Alibaba Group Holding και JD.com αφού πώλησε τις μετοχές τους στο δεύτερο τρίμηνο. Την περίοδο από τα τέλη Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου, η μετοχή της Alibaba αυξήθηκε 4,1% και της JD.com βούλιαξε 15%. 

H αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis έγινε η βασική τοποθέτηση της Scion καθώς το αντισταθμιστικό ταμείο προσέθεσε 75.000 μετοχές αυξάνοντας τις θέσεις της στα 7,65 εκατ. δολάρια στα τέλη του τρίτου τριμήνου. Η εταιρεία εξήλθε από την πρώην κορυφαία επένδυσή της, την Expedia Group, ενώ περιόρισε και τις μετοχές της εταιρείας λιανεμπορίου Qurate Retail. 

Ως γνωστόν, ο Μπέρι έβγαλε μια περιουσία από την κρίση των στεγαστικών δανείων και έγινε διάσημος από την κινηματογραφική ταινία «Τhe Big Short».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Μάικλ Μπέρι: Αγόρασε μετοχές αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών

H «μητέρα όλων των κραχ» έχει ξεκινήσει, λέει ο Mr Big Short

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News