Business & Finance Παρασκευή 10/11/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Μάιο για τον Nasdaq

Wall Street: Η καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Μάιο για τον Nasdaq

Σε ράλι επιδόθηκαν ξανά σήμερα οι μετοχές στη Wall Street, ανακτώντας το χαμένο έδαφος από τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις σταθεροποιήθηκαν. Η χθεσινή άνοδος των αποδόσεων μετά τη νέα έκδοση 30ετούς στις ΗΠΑ και τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέκοψε για λίγο την ανοδική πορεία των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 391,16 μονάδες ή 1,15% για να κλείσει στις 34.283,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,56% για να κλείσει τη συνεδρίαση στις 4.415,24 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,05% κλείνοντας στις 13.798,11 μονάδες, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Μάιο. 

Η σημερινή άνοδος στάθηκε αρκετή για να ωθήσει και τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε κέρδη για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα: ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,3%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,4% και ο Dow Jones κατά 0,7%. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κατάφερε και πάλι να σταθεροποιηθεί μετά την άνοδο άνω των 10 μονάδων βάσης της Πέμπτης. Πάντως, η αμερικανική οικονομία παραμένει πιο ανθεκτική του αναμενομένου, γεγονός που στήριξε τις μετοχές παρά την αβεβαιότητα για το πότε θα γίνει η πρώτη επιτοκιακή μείωση, σύμφωνα με τη UBS. 

«Το συνεχιζόμενο υψηλό επίπεδο των ανοικτών θέσεων εργασίας και των ισχυρών ισολογισμών των επιχειρήσεων από τον ιδιωτικό τομέα ενισχύει την άποψή μας για ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο, είναι πιθανόν η οικονομία να επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες και να αυξηθεί ξανά ο πληθωρισμός τους επόμενους μήνες», όπως αναφέρει ο David Lefkowitz της UBS. 

 

moneyreview.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Η φθίνουσα ζήτηση οδηγεί σε μακροπρόθεσμη υποχώρηση των τιμών του αργού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News