Business & Finance Παρασκευή 10/11/2023, 21:30
ΑΓΟΡΕΣ

Κοντά σε χαμηλό τριετίας η τιμή καλαμποκιού – Σοδειά ρεκόρ στις ΗΠΑ

Κοντά σε χαμηλό τριετίας η τιμή καλαμποκιού – Σοδειά ρεκόρ στις ΗΠΑ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού διεύρυναν τις απώλειές τους, διαπραγματευόμενα κοντά σε χαμηλό τριετίας, με βάση τις προβλέψεις ότι οι αγρότες των ΗΠΑ θα συγκεντρώσουν σοδειά ρεκόρ αυτή τη σεζόν.

Η πιο ευρέως καλλιεργούμενη αμερικανική σοδειά αναμένεται να φθάσει συνολικά τα 15,234 δισεκατομμύρια μπουσέλ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς και το προηγούμενο ρεκόρ του 2016 των 15,148 δισεκατομμυρίων μπουσέλ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Οι άφθονες προμήθειες στον κορυφαίο παραγωγό του πλανήτη σημαίνουν ότι η εστίαση μετατοπίζεται πλέον στην επερχόμενη καλλιέργεια στην άλλη κορυφαία παραγωγό, τη Βραζιλία καθώς και στην παγκόσμια ζήτηση για καλαμπόκι στις ΗΠΑ.

«Οποιαδήποτε θετική είδηση για τη χρήση του καλαμποκιού στις ΗΠΑ θα βοηθήσει πολύ στη στήριξη των τιμών του καλαμποκιού τον επόμενο μήνα», δήλωσε η Jacqueline Holland, αναλύτρια της Farm Futures.

Σε άλλα εμπορεύματα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σογιέλαιου αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο Σικάγο. Η σόγια παρέμεινε σταθερή, μετά την άνοδο έως και 0,3%.

Η Cargill, ο μεγαλύτερος έμπορος καλλιεργειών στον κόσμο, είπε ότι η Κίνα μόλις πραγματοποίησε μια τεράστια αγορά σόγιας από τις ΗΠΑ που υπογραμμίζει την ανοδική δυναμική στην αγορά ελαιούχων σπόρων.

Η Κίνα έσπευσε να εξασφαλίσει περισσότερους από 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους αμερικανικής σόγιας την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Alex Sanfeliu, επικεφαλής του παγκόσμιου εμπορίου της Cargill.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News