Business & Finance Πέμπτη 9/11/2023, 19:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Επιστροφή των αποδόσεων του ευρώ σε άνοδο

Ομόλογα: Επιστροφή των αποδόσεων του ευρώ σε άνοδο

Σε άνοδο επέστρεψαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ αφού υποχώρησαν στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπάθησαν να φρενάρουν την υπεραισιοδοξία των αγορών ότι τα επιτόκια θα υποχωρήσουν το 2024.  

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,65%, από το 2,60% που άγγιξε την Τετάρτη. 

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουί ντε Γκίντος είπε σήμερα ότι είναι πρόωρες οι συζητήσεις για επιτοκιακές μειώσεις. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, Χιου Πιλ, ανέφερε ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει περιοριστική για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο. 

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβησαν και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ με τον διοικητή της Μπούντεσμπανκ, Χοακίμ Νάγκελ, να αναφέρει ότι το τελευταίο μίλι της μάχης κατά του πληθωρισμού είναι και το πιο δύσκολο. 

Από την ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε τρεις μονάδες βάσης, στο 4,51%, όχι και πολύ μακριά από το χαμηλό έξι εβδομάδων, του 4,43% που άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα. Το spread έναντι του γερμανικού 10ετούς διευρύνθηκε ελαφρώς στις 185 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 3,90% με το spread στις 130 μονάδες βάσης και με τον όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ στα 90 εκατ. ευρώ. 

Και η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς στον απόηχο του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας ακολούθησε τη γενικότερη τάση και ενισχύθηκε στο 3,39%. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News