Business & Finance Πέμπτη 9/11/2023, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικότητα και ήπιες απώλειες

Wall Street: Επιφυλακτικότητα και ήπιες απώλειες

Με αρνητικά πρόσημα κινείται η Wall Street την Πέμπτη, μετά από ένα μεικτό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέες δηλώσεις από αξιωματούχους της Fed για να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες ότι έχει έρθει το τέλος της νομισματικής σύσφιγξης.

Τα κατώτερα των προβλέψεων στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και η λιγότερο επιθετική στάση της Fed στην τελευταία της συνεδρίαση, οδήγησαν τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε πτώση από τα υψηλά πολλών ετών και βοήθησαν τις μετοχές να ανακάμψουνμηλά επίπεδα του Οκτωβρίου.
Ωστόσο, το ράλι έχασε έδαφος αυτή την εβδομάδα καθώς οι policymakers αντέδρασαν στις προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα αρχίσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια.

Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq υποχωρούν οριακά την Τετάρτη, καά 0,16% και 0,23%, αντιστοίχως, μετά το πρόσφατο κερδοφόρο σερί τους. Ομοίως και ο Nasdaq κινείται με οριακή πτώση 0,04%.

Η πλειονότητα των traders στοιχηματίζει ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα φέτος, με τις πιθανότητες μείωσης κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης τον Μάιο να ανέρχονται σε σχεδόν 45%. Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Austan Goolsbee δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις των υψηλότερων αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ομολόγων για να διασφαλίσει ότι δεν θα επιβραδύνουν την οικονομία περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Εν τω μεταξύ, έκθεση του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 217.000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Νοεμβρίου, λιγότερες από τις 218.000 αιτήσεις που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Η μετοχή της Nvidia σημειώνει άνοδο άνω του 2%, καθώς τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο σχεδιαστής τσιπ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τρία νέα τσιπ για την Κίνα. Επίσης, αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα, η μετοχή της Walt Disney σημειώνει ράλι άνω του 6%, αφού τα τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας ψυχαγωγίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Τέλος, η μετοχή της Arm Holdings υποχωρεί  6,2%, καθώς οι προβλέψεις της εταιρείας ημιαγωγών για τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις εκτιμήσεις.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News