Business & Finance Πέμπτη 9/11/2023, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Με οριακή άνοδο άνοιξαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ εν συνεχεία γύρισε πτωτικά, εν μέσω μικρών διακυμάνσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το βασικό πρόβλημα των τελευταίων συνεδριάσεων είναι η επιστροφή σε εξαιρετικά χαμηλό τζίρο με τη δραστηριότητα να επικεντρώνεται σε επιλεγμένα blue chips.

O Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακή πτώση 0,06% στις 1.226,6 μονάδες με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 12 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται μόλις 0,03% με τις συστημικές τράπεζες μοιρασμένες, καθώς η Eurobank διαπραγματεύονται στο κόκκινο και υποχωρεί περίπου 0,7%, ενώ Πειραιώς, Alpha και ΕΤΕ καταγράφουν μικρά κέρδη. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Jumbo, της Τιτάν και της Coca Cola HBC.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil και της Autohellas και του ΟΤΕ. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου  μειώθηκαν κατά 2,6% και διαμορφώθηκαν σε €881,0 εκατ. το γ’ τρίμηνο. Στην Ελλάδα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,2% στα €811,8 εκατ., καθώς τα χαμηλότερα έσοδα από υπηρεσίες χονδρικής και μια προσωρινή πτώση στα έσοδα από έργα ICT αντιστάθμισαν τις θετικές επιδόσεις στην κινητή, τις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τις υπηρεσίες τηλεόρασης. 

Υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών του, στα 198 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο όμιλος Τιτάν για το εννεάμηνο του 2023, με τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,64 ευρώ. Οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 14% και διαμορφώθηκαν σε 1.892 εκατ. ευρώ  στο εννεάμηνο  χάρη στους υψηλότερους όγκους πωλήσεων σε όλες τις αγορές και στα αυξημένα επίπεδα τιμών.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται και σήμερα -παρά το ήπιο πτωτικό άνοιγμα- οι κυριότερες ευρωαγορές καθώς το μομέντουμ της περασμένης εβδομάδας δείχνει να συντηρείται επιφυλακτικά, ενώ οι επενδυτές αναμένουν νέες δηλώσεις αξιωματούχων κεντρικών τραπεζών σχετικά με τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,23% μετά το χθεσινό θετικό κλείσιμο και την άνοδο στη Wall Street, όπου ο S&P 500 συμπλήρωσε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Νοέμβριο του 2021. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,11% και στη Γαλλία  ο CAC κερδίζει 0,4%, ενώ στη Βρετανία ο FTSE σημειώνει κέρδη 0,3%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΤΕ: Συνεχιζόμενη αύξηση της κερδοφορίας στην Ελλάδα

Τιτάν: Αύξηση πωλήσεων 14% και υπερδιπλάσια κέρδη στο 9μηνο

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News