Business & Finance Τετάρτη 8/11/2023, 17:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα άνοδος με αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

Wall Street: Νέα άνοδος με αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

Με μικρή άνοδο κινούνται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street με τους συναλλασσόμενους να επικεντρώνονται σε δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για να διαπιστώσουν τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,23% στις 34.231 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,12% στις 4.383,2 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινίεται σχεδόν αμετάβλητος.  

Ο S&P 500 κινείται ελαφρώς υψηλότερα μετά ένα ισχυρό ράλι που έστειλε τον δείκτη στο μεγαλύτερο σερί κερδών των τελευταίων δύο ετών. Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων κυμαίνονται γύρω στο 4,6% – πολύ χαμηλότερα από το υψηλό 16 ετών του 5,02% που είχαν αναρριχηθεί τον Οκτώβριο. Παράλληλα, το δολάριο ανεβαίνει, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί καθώς η πρόβλεψη για μείωση της κατανάλωσης βενζίνης στις ΗΠΑ προστέθηκε σε μια σειρά δεικτών που υποδηλώνουν ότι οι προοπτικές ζήτησης επιδεινώνονται.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να είναι πρόθυμη να σκεφτεί πέρα από τις πολύπλοκες μαθηματικές προσομοιώσεις που παραδοσιακά χρησιμοποιεί για την πρόβλεψη της οικονομίας. Ωστόσο, δεν σχολίασε τις προοπτικές για τα επιτόκια και την οικονομία. Ο Powell θα έχει πιθανότατα περισσότερο χρόνο για να εκφράσει τις απόψεις του την Πέμπτη, καθώς συμμετέχει σε πάνελ για τις προκλήσεις της νομισματικής πολιτικής.

«Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε αν θα κάνει κάποια σχόλια σχετικά με την πρόσφατη κίνηση των επιτοκίων», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Miller Tabak + Co. «Εάν ο τόνος του είναι λίγο πιο επιθετικός από ό,τι ήταν την περασμένη εβδομάδα, θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για την πορεία της αγοράς», πρόσθεσε.

Η περίοδος των τριμηνιαίων κερδών παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, καθώς περίπου το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη τους αυτή την περίοδο, ενώ μόνο το 59% έχουν επίσης ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα έσοδα, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. 

Η Warner Bros Discoveryανακοίνωσε έσοδα που ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες και οι παγκόσμιοι συνδρομητές μειώθηκαν κατά 700.000. Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 13%. Η Roblox Corp ξεπέρασε τις προσδοκίες, με άλμα 20% στις κρατήσεις και τους καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 18%.

Η Walt Disney πρόκειται επίσης να ανακοινώσει τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά της μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική του για την αναζωογόνηση της δομής του γίγαντα της ψυχαγωγίας, ο οποίος έχει πληγεί από την αδυναμία στις παραδοσιακές τηλεοπτικές προσφορές του και την ατελή ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα στη Fed

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News