Business & Finance Τετάρτη 8/11/2023, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Οριακές μεταβολές εν νέων αποτελεσμάτων

Ευρωαγορές: Οριακές μεταβολές εν νέων αποτελεσμάτων

Η ήπια πτωτική κίνηση που παρατηρείται αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται και σήμερα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αναμένουν νέες δηλώσεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής, ενώ συνεχίζουν να αξιολογούν εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει οριακή πτώση 0,09%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,18%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακές απώλειες 0,01%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,01%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,13%.

Η μετοχή της Credit Agricole σημειώνει άνοδο περίπου 1%, αφού η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της επενδυτικής τράπεζας και των δραστηριοτήτων λιανικής.

Η μετοχή της Commerzbank ενισχύεται άνω του 5% μετά τον υπερτριπλασιασμό των καθαρών κερδών του γερμανικού πιστωτικού ιδρύματος το τρίτο τρίμηνο, υποβοηθούμενη από τα υψηλότερα επιτόκια.

Αντιθέτως, η μετοχή της ABN Amro υποχωρεί άνω του 7%, αφού ο ολλανδικός δανειστής ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν 5% χαμηλότερα από το δεύτερο τρίμηνο και 6% χαμηλότερα από τις προσδοκίες, ακόμη και όταν ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.

Στη Βρετανία, η μετοχή της Marks and Spencer εκτινάχθηκε πάνω από 9% αφού η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων και ρούχων επανέφερε το μέρισμα και ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη εξαμήνου. Τέλος, η μετοχή της Bayer σημειώνει ήπιες απώλειες, αφού ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσχίσει τους τομείς Consumer Health ή Crop Science.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News