Business & Finance Τρίτη 7/11/2023, 23:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: S&P 500 και Nasdaq στο μεγαλύτερο σερί κερδών των τελευταίων 2 ετών

Wall Street: S&P 500 και Nasdaq στο μεγαλύτερο σερί κερδών των τελευταίων 2 ετών

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο την Τρίτη, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να σημειώνουν το μεγαλύτερο σερί κερδών των τελευταίων δύο ετών, καθώς η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ενίσχυσε τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οι επενδυτές αναζήτησαν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα επιτόκια από την Fed.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου βρισκόταν σε τροχιά πτώσης για πέμπτη μέρα σε έξι συνεδριάσεις, λόγω των προσδοκιών ότι η Fed έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της. Οι αποδόσεις επέκτειναν τις απώλειες μετά από μια σταθερή δημοπρασία 3ετών ομολόγων ύψους 48 δισ. δολαρίων, ενώ οι δημοπρασίες του 10ετούς και του 30ετούς αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι προσδοκίες ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed έχει φτάσει στο τέλος του έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά η αγορά παραμένει ευαίσθητη στο ενδεχόμενο περισσότερων αυξήσεων και οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ήταν προσεκτικοί σε σχόλια σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

Οι αγορές τιμολογούν μια πιθανότητα 90,2% ότι η Fed θα διατηρήσει και πάλι σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής του Δεκεμβρίου, από 68,9% πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell πρόκειται να μιλήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η υποχώρηση των αποδόσεων βοήθησε να ανέβουν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως η Microsoft (+1,5%), και η Apple (+1,7%), ενισχύοντας τόσο τον S&P 500 όσο και τον Nasdaq.

Ο S&P 500 κέρδισε 12,40 μονάδες ή 0,28%, για να κλείσει στις 4.378,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 121,08 μονάδες ή 0,90%, στις 13.639,86 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 56,74 μονάδων ή 0,17%, στις 34.152,60 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε την έβδομη συνεχόμενη ημέρα του με κέρδη, με τον Nasdaq να καταγράφει την όγδοη συνεχόμενη άνοδό του, το μεγαλύτερο αντίστοιχο σερί για κάθε δείκτη εδώ και δύο χρόνια. Ο Dow σημείωσε κέρδη για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, τη μεγαλύτερη από την περίοδο των 13 συνεδριάσεων του Ιουλίου.

Η ενέργεια, ο κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις στη συνεδρίαση, υποχώρησε περισσότερο από 2%, καθώς οι τιμές του αργού διαμορφώθηκαν σε πτώση άνω του 4% λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση και της ενίσχυσης του δολαρίου.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News