Business & Finance Τρίτη 7/11/2023, 13:24
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προβάδισμα πωλητών – Στήριγμα η Aegean

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προβάδισμα πωλητών – Στήριγμα η Aegean

Με πτώση κινούνται οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια συνεδρίαση που άνοιξε νευρικά με προσπάθεια ανοδικής κίνησης, αλλά εν τέλει πήραν προβάδισμα οι πωλητές εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών. Στήριγμα στην αγορά δίνει η Aegean μετά τη γνωστοποίηση της δρομολογούμενης εξαγοράς από τον αερομεταφορέα των δικαιωμάτων προαίρεσης του Δημοσίου (warrants).

O Γενικός Δείκτης στις 13:15 διαμορφώνεται στις 1.230,5 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,55% με την αξία των συναλλαγών λίγο πάνω από τα 27 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης διορθώνει κατά 0,7% στις 991,5 μονάδες με τις Alpha Bank (-0,8%), Πειραιώς (-0,4), Eurobank (-0,2%), ενώ ανοδικά οριακά θετικά κινείται η Εθνική.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean, της Τιτάν, της Σαράντης και της Jumbo. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος, της ΕΥΔΑΠ και της Autohellas.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο καταγράφει μόνο ο δείκτης της Υγείας (+3%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,4%) και των Τροφίμων (-0,89%).

Την ίδια ώρα, με μικρές μεταβολές και κυρίως πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς το μομέντουμ της περασμένης εβδομάδα δείχνει να «παγώνει» ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,6%, έχοντας διακόψει ένα σερί κερδών πέντε ημερών τη Δευτέρα. Την περασμένη εβδομάδα είχε καταγράψει άνοδο άνω του 3% εν μέσω ισχυρών εταιρικών κερδών και ενδείξεων για το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Οι ευρωαγορές έκλεισαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, καθώς το ζωηρό κλίμα που οδήγησε τον δείκτη Stoxx 600 στην καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο εξασθενεί.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,24%, ο γαλλικός CAC 40 διολισθαίνει κατά 0,4%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει μόλις 0,08%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,12% και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,1%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: Αγοράζει ελληνικά ομόλογα εν αναμονή αναβάθμισης από την Fitch

Wall Street: Μικρή «παύση» αναζητώντας νέους καταλύτες

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές απώλειες – Άλμα για την Ryanair

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News