ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Αγοράζει ελληνικά ομόλογα εν αναμονή αναβάθμισης από την Fitch

JP Morgan: Αγοράζει ελληνικά ομόλογα εν αναμονή αναβάθμισης από την Fitch

Long θέσεις στα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των ιταλικών ανοίγει η JP Morgan, καθώς θεωρεί ότι οι πρόσφατες υποαποδόσεις των ελληνικών τίτλων δημιουργούν ένα ελκυστικό σημείο εισόδου, εν αναμονή και της αναβάθμισης της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα από τη Fitch.

Αναφερόμενη στις τελευταίες υποαποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ειδικά έναντι των ιταλικών, η JP Morgan τις αποδίδει σε ήπιες ρευστοποιήσεις long θέσεων στους ελληνικούς τίτλους.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, πάντως, επιμένει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές των ελληνικών ομολόγων είναι εποικοδομητικές  και οι αποδόσεις τους αναμένεται να είναι επίμονα χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες των ιταλικών τίτλων (κατά 25 με 60 μονάδες βάσης). Η JP Morgan στηρίζει την άποψή της αυτή στα ισχυρά μακροοικονομικά και δημοσιονομικά θεμελιώδη της Ελλάδας, το σταθερό πολιτικό σκηνικό και τις συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

JP Morgan: Αγοράζει ελληνικά ομόλογα εν αναμονή αναβάθμισης από την Fitch-1

Μάλιστα, έπειτα από την αναβάθμιση της Ελλάδας από την DBRS και την S&P, η JP Morgan περιμένει αναβάθμιση την επενδυτική βαθμίδα και από τη Fitch, την 1η Δεκεμβρίου.

Όπως εξηγεί, για να μπουν τα ελληνικά ομόλογα στους δείκτες των ευρωπαϊκών ομολόγων και άρα στα ραντάρ χαρτοφυλακίων τρισεκατομμυρίων δολαρίων, απαιτείται αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από τουλάχιστον δύο εκ των τριών μεγάλων οίκων (S&P, Moody’s και Fitch).

«Επομένως, το review της ελληνικής αξιολόγησης από τη Fitch την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμο», σημειώνουν οι αναλυτές και συστήνουν στους πελάτες τους να τοποθετηθούν στα ελληνικά ομόλογα, εν όψει μιας πιθανής θετικής αντίδρασης στην αναβάθμιση και την είσοδο στους δείκτες.

Διαβάστε επίσης:

Capital Economics: Το ιταλικό αδιέξοδο – Πώς η Ιταλία έγινε η αρνητική εξαίρεση

ING: Αναβαθμίζει προβλέψεις για την Ελλάδα – Η Ευρωζώνη φλερτάρει με την ύφεση

Morgan Stanley: Βλέπει ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα – Σε ύφεση θα πέσει η Ευρωζώνη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News