Business & Finance Τρίτη 7/11/2023, 10:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ήπια πτώση εν μέσω νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

Ευρωαγορές: Ήπια πτώση εν μέσω νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

Με μικρές μεταβολές και κυρίως πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς το μομέντουμ της περασμένης εβδομάδα δείχνει να «παγώνει» ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 , έχοντας διακόψει ένα σερί κερδών πέντε ημερών τη Δευτέρα. Την περασμένη εβδομάδα είχε καταγράψει άνοδο άνω του 3% εν μέσω ισχυρών εταιρικών κερδών και ενδείξεων για το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Οι ευρωαγορές έκλεισαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, καθώς το ζωηρό κλίμα που οδήγησε τον δείκτη Stoxx 600 στην καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο εξασθενεί.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,24% στις 15.100 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 διολισθαίνει κατά 0,2% στις 6.999,4 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 7.410,3 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται μόλις κατά 0,04% και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,1%.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν σήμερα οι ενεργειακές μετοχές, ακολουθώντας την πτώση άνω του 1% στις τιμές του αργού πετρελαίου. 

Η Watches of Switzerland εκτινάχθηκε κατά 12,2% στην κορυφή του STOXX 600, καθώς αναμένει να υπερδιπλασιάσει τα ετήσια κέρδη της μέχρι το 2028.

Παράλληλα, η UBS Group ανακοίνωσε ζημίες ύψους 785 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο λόγω της ενσωμάτωσης της Credit Suisse, ωστόσο η μετοχή καταγράφιε άνοδο άνω του 4% καθώς το guidance δείχνει σταθεροποίηση του τομέα διαχείρισης πλούτου, ωθώντας σε άνοδο και τον δείκτη του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει τις επόμενες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν πτώση. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed πλησιάζει στο τέλος της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Μικρή «παύση» αναζητώντας νέους καταλύτες

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές απώλειες – Άλμα για την Ryanair

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News