Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρή «παύση» αναζητώντας νέους καταλύτες

Wall Street: Μικρή «παύση» αναζητώντας νέους καταλύτες

Mε μικρή άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, η οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει την κεκτημένη ταχύτητα από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. 

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 4.365,98 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,3% κλείνοντας στις 13.518,78 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 34,54 μονάδων ή 0,1%, στις 34.095,86 μονάδες.  

«Αυτό που είδαμε σήμερα είναι μία παύση της αγοράς για να απορροφήσει τις ισχυρές επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας, περιμένοντας τον επόμενο καταλύτη που θα φανεί και αυτός πιθανόν να είναι η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ή η εταιρική κερδοφορία», αναφέρει ο Άνταμ Σάρχαν, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments. 

H Nvidia ενισχύθηκε 0,8%, χάρη στην αισιοδοξία της Bank of America εν αναμονή των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Αντίθετα, η μετοχή της SolarEdge Technologies βούλιαξε 7%, μετά την υποβάθμισή της από την Wells Fargo. 

Οι ομολογιακές αποδόσεις επέστρεψαν σε άνοδο, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση της προηγούμενης εβδομάδας, με το κόστος δανεισμού στην αμερικανική 10ετία να ενισχύεται 10 μονάδες βάσης, στο 4,66%. 

Το προηγούμενο πενθήμερο, οι μετοχές γνώρισαν την καλύτερη εβδομάδα στη διάρκεια του 2023. Ο Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ ο S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από το Νοέμβριο του 2022. Τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για την απασχόληση οδήγησαν σε αποσυμφόρηση τις ομολογιακές αποδόσεις, δίδοντας στήριγμα στις μετοχές. 

Αυτή η εβδομάδα δεν έχει πολλά οικονομικά στατιστικά και εταιρικά αποτελέσματα, όμως η εποχική τάση ανόδου των μετοχών θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος. Ο Νοέμβριος θεωρείται ο καλύτερος σε επιδόσεις μήνας του έτους για τον S&P 500, σύμφωνα με το Αλμανάκ του Χρηματιστή. O συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει κατά μέσο όρο κέρδη 7% από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο με βάση στατιστικά από το 1950. 

Την ίδια στιγμή, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου οδεύει προς το τέλος της, με περισσότερες από 400 εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις να έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. 

Οι συναλλασσόμενοι περιμένουν επίσης την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για πιθανές νέες ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων. Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι ο σημερινός κύκλος σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Fed έχει ολοκληρωθεί. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News