Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 20:15
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές απώλειες – Άλμα για την Ryanair

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές απώλειες – Άλμα για την Ryanair

Υποχώρησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, αφότου ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης γνώρισε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το Μάρτιο, με τον κλάδο του real estate να χάνει κεκτημένη ταχύτητα. Ωστόσο, η μετοχή της Ryanair σημείωσε άλμα μετά την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη ρεκόρ. 

Ο STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,2% αφού ενισχύθηκε περισσότερο από 3% την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω ενδείξεων ότι η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες φθάνει στο τέλος της, αλλά και των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Τα νέα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη υποδηλώνουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα εισέλθει σε ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο. Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και πωλήσεις λιανικής αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της αποκλιμάκωσης των τιμών. 

Οι μετοχές του real estate απώλεσαν 2,9% της αξίας τους, μετά την καλύτερη επίδοση που γνώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ωστόσο, η Ryanair ενισχύθηκε 5,3% από τη στιγμή που η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης από πλευράς επιβατικής κίνησης προέβλεψε κέρδη ρεκόρ την τρέχουσα οικονομική χρήση και δεσμεύθηκε ότι θα δώσει το πρώτο της μέρισμα προς τους επενδυτές, με αποτέλεσμα ο δείκτης ταξιδίων και ψυχαγωγίας να παρουσιάσει άνοδο 0,6%. 

Η μετοχή της Telecom Italia υποχώρησε 3,4%, αφού αρχικά ενισχύθηκε 5,4%, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου KKR, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κορυφαίου μετόχου, της Vivendi. 

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,35% στις 15.135,97 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε κατά 0,5% στις 7.013,73 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 7.417,76 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,6%.

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News