Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σταθεροποίηση μετά το ράλι

Wall Street: Σταθεροποίηση μετά το ράλι

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας με τους επενδυτές να περιμένουν πλέον ότι πλησιάζει η ώρα της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Μετά το καλύτερο εβδομαδιαίο ράλι του έτους, ο S&P 500 ενισχύεται μόλις κατά 0,14% στις 4.365 μονάδες. O βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί μόλις κατά 0,02% στις 34.055,6 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,26% στις 13.512,8 μονάδες. Σημαντική άνοδο περίπου 1% καταγράφουν οι μετοχές της Apple και της Microsoft.

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street σημείωσαν την Παρασκευή την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενισχυμένοι από την πτώση των αποδόσεων του αμερικανικού Δημοσίου, καθώς καθώς τα ασθενή στοιχεία για τις μισθοδοσίες ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το επόμενο έτος. Ωστόσο, σήμερα οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων πήραν εκ νέου την ανιούσα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,62%.

Τα στοιχήματα των traders ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια τον Δεκέμβριο ανέρχονται στο 90%, ενώ η πιθανότητα να υπάρξει η πρώτη μείωση επιτοκίων ήδη από τον Ιούνιο κυμαίνονται στο 80%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Ωστόσο, η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι η αξιοσημείωτη ανάκαμψη της αγοράς στη Wall Street – η οποία συμπαρέσυρε σε άνοδο και τις ευρωαγορές- την περασμένη εβδομάδα θα πρέπει να θεωρηθεί περισσότερο ως νέο bear market ράλι παρά σαν η αρχή μιας ανοδικής τάσης με διάρκεια.

Ο S&P 500 στη Wall Street σημείωσε άλμα 5,85% την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα του έτους.Οι αναλυτές της τράπεζας αδυνατούν να ενθουσιαστούν και αποδίδουν την εκρηκτική άνοδο στη μείωση των μακροπρόθεσμων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Τόσο η τεχνική όσο και η θεμελιώδης στήριξη για τα κέρδη των μετοχών φαίνεται να λείπουν, με σημαντική επιδείνωση να παρατηρείται στις αναθεωρήσεις των εταιρικών κερδών και στα μακροοικονομικά δεδομένα τους τελευταίους δύο μήνες. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι απαιτείται μια ουσιαστική μεταβολή αυτών των παραγόντων προτού γίνουν πιο αισιόδοξοι για ένα ράλι της αγοράς στο τέλος του έτους σε επίπεδο δείκτη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Bear market rally η πρόσφατη άνοδος των αγορών

Wall Street: H καλύτερη εβδομάδα του έτους για τις μετοχές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News