Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 11:16
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος με οδηγούς Aegean και τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος με οδηγούς Aegean και τράπεζες

Με σημαντική άνοδο άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την αγορά να κινείται στα επίπεδα των 1.230 μονάδων κόντρα μάλιστα στην υποτονικότητα που παρατηρείται στις ευρωαγορές.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.230,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,86% με την αξία των συναλλαγών στα 7,9 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,7% με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφει η μετοχή της Alpha Bank (2,3%), ενώ ακολουθούν Πειραιώς (+1,4%), ΕΤΕ (+1,6%) και Eurobank (+0,9%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+3,33%), μετά τη δήλωση πρόθεσης από το κράτος για την άσκηση του συνόλου των δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της. Όπως ανακοίνωσε η Aegean,  το διοικητικό της συμβούλιο θα προβεί στις  απαραίτητες ενέργειες για να αποφασίσει εάν θα αγοράσει τους τίτλους κτήσης, καταβάλλοντας στο κράτος 85,4 εκατ. ευρώ, κάτι που αποτελεί και την πρόταση του Ευτ. Βασιλάκη. 

Από εκεί και πέρα, κέρδη άνω του 1,5% καταγράφουν και οι ΟΛΠ, Viohalco και ΔΕΗ, ενώ αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και του ΟΠΑΠ. 

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες πλην των Ταξιδιών και Αναψυχής.

Την ίδια ώρα, υποτονικά κινούνται οι ευρωαγορές στον απόηχο της μεγαλύτερης εβδομαδιαίας ανόδου από τον Μάρτιο μετά από μια σειρά από ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και λόγω των ενδείξεων για το τέλος της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κινείται αμετάβλητος στις 444 μονάδες μετά τα εβδομαδιαία κέρδη πάνω από 3%, ενώ ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, ενισχύεται οριακά κατά 0,05%. 

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί μόλις 0,08%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,14%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες μόλις 0,04%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,2%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Aegean: Ασκεί τα warrants το Δημόσιο – Εισήγηση για εξαγορά από τον Ευτ. Βασιλάκη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News