Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές μετά το εβδομαδιαίο άλμα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές μετά το εβδομαδιαίο άλμα

Υποτονικά κινούνται τη Δευτέρα οι ευρωαγορές στον απόηχο της μεγαλύτερης εβδομαδιαίας ανόδου από τον Μάρτιο μετά από μια σειρά από ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και λόγω των ενδείξεων για το τέλος της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται μόλις 0,07% στις 444,5 μονάδες μετά τα εβδομαδιαία κέρδη πάνω από 3%, ενώ ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, ενισχύεται οριακά κατά 0,05%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί μόλις 0,01%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,04%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,1%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,19% και ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,2%.

Η μετοχή της Ryanair ενισχυόταν νωρίτερα σημαντικά αφού η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών προέβλεψε ετήσια κέρδη ρεκόρ και υποσχέθηκε για πρώτη φορά καταβολή μερίσματος, ανεβάζοντας τον δείκτη του τομέα των ταξιδιών και της αναψυχής κατά 1,3%. Επισης, η Telecom Italia ενέκρινε την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της ύψους 19 δισ. ευρώ στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR.

Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές συνεχίστηκε το ράλι μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, η οποία συνέβαλε στη μείωση των προσδοκιών για τα επιτόκια. Οι μετοχές της Νότιας Κορέας σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, αφού η χώρα επέβαλε εκ νέου την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ryanair: Διανέμει μέρισμα για πρώτη φορά στην ιστορία της

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 3,4% στην εβδομάδα – Άλμα για το real estate

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News