Business & Finance Πέμπτη 2/11/2023, 10:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρή άνοδος με ώθηση από τη Fed

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρή άνοδος με ώθηση από τη Fed

Ανοδικά άνοιξαν και την Πέμπτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά sτην απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για μια ακόμα φορά. Των κερδών ηγούνται οι ευαίσθητες στα επιτόκια μετοχές των ακινήτων και της τεχνολογίας, καθώς οι traders ποντάρουν πλέον στον τερματισμό της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ. Αντιθέτως υποχωρούν οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,17% στις 441,6 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,14% στις 15.097,6 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύεται σε ποσοστό 1,3% στις 7.026 μονάδες και ο βρετανικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1% στις 28.295,2 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 1%. 

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης των επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός επιμείνει, αλλά εμφανίστηκε ανήσυχος ότι η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να αρχίσει να επιβαρύνει υπερβολικά την οικονομία.

Ο κλάδος των ακινήτων κέρδιζε νωρίτερα 2,7%, με τον φινλανδικό όμιλο οικιστικών ακινήτων Kojamo να ενισχύεται κατά 7,6% μετά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Ο τεχνολογικός κλάδος σημείωσε άνοδο 2,3%, με την Just Eat Takeaway.com, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία online διανομής γευμάτων να κερδίζει 7% χάρη στην ισχυρή πρόβλεψη για τα βασικά κέρδη τέταρτου τριμήνου της αμερικανικής ομοειδούς εταιρείας DoorDash.

Η ελβετική εταιρεία προσωπικού Adecco Group είναι από τους μεγάλους κερδισμένου του STOXX 600 με άνοδο 10,2% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων καθαρών κερδών τρίτου τριμήνου.

Η Shell κέρδιζε 1,4% μετά από κέρδη σε επίπεδο τρίτου τριμήνου ύψους 6,2 δισ. δολαρίων.

Η Novo Nordisk σημείωνε άνοδο 2,1% χάρη στο ρεκόρ πωλήσεων και λειτουργικών κερδών για το τρίτο τρίμηνο, αλλά επισήμανε τους συνεχιζόμενους περιορισμούς στις προμήθειες του εξαιρετικά δημοφιλούς φαρμάκου για την απώλεια βάρους Wegovy.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα Νοεμβρίου μετά την απόφαση της Fed

Fed: Αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια και ανοικτή την πόρτα για νέα αύξηση

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News