Business & Finance Τετάρτη 1/11/2023, 11:15
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βλέπει» διστακτικά τις 1.200 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βλέπει» διστακτικά τις 1.200 μονάδες

Με μικρά βήματα συνεχίζει η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών την προσέγγιση της στήριξης στις 1.200 μονάδων με τον τζίρο ωστόσο να κινείται και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, εν μέσω ήπιας ανόδου των ευρωαγορών καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως έχουν το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed που θα ανακοινωθεί το βράδυ ώρα Ελλάδος.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται (11:10) στις 1.194,5 μονάδες με άνοδο 0,13% και με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 6 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης είναι σχεδόν στάσιμος καθώς Alpha και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη, αλλά ΕΤΕ και Eurobank είναι στο κόκκινο.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή, της Ελλάκτωρ, των ΕΛΠΕ και του ΟΠΑΠ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της Autohellas.

Οπως πάντως επισημαίνουν εγχώριοι αναλυτές, για να «σπάσει» το Χ.Α. τις αμέσως επόμενες τεχνικές στηρίξεις αλλά και να μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει στα πρόσφατα υψηλά, είναι απαραίτητο να υπάρξει αύξηση των συναλλαγών. Σύμφωνα με την Depolas Investment Services, ο σχετικά χαμηλός όγκος συναλλαγών συνεχίζει να υποδηλώνει χαμηλό ενδιαφέρον από την πλευρά των αγοραστών. Φυσικά, η άλλη ανάγνωση είναι ότι υπάρχει εξίσου και ανυπαρξία πωλητών στην παρούσα φάση και στα τρέχοντα επίπεδα, όπως προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Πάντως, με σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών διεξήχθη χθες άλλο ένα roadshow για τις ελληνικές εισηγμένες, το οποίο ήταν και το πρώτο αφότου η Ελλάδα έλαβε την επενδυτική βαθμίδα από την S&P. Ειδικότερα, χθες βρέθηκαν στη Φρανκφούρτη 12 ελληνικές εισηγμένες στο πλαίσιο του τρίτου mid cap roadshow που έχει στόχο την προώθηση των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε Ευρωπαίους θεσμικούς επενδυτές.

Σημειώνεται πως έχουν προηγηθεί δύο ανάλογα roadshows τον Ιούνιο, ένα στη Γενεύη και ένα στο Παρίσι. Στο χθεσινό roadshow συμμετείχαν 50 επενδυτές και 40 κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων, ενώ οι ελληνικές εισηγμένες ήταν οι: ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΧΑΕ, Κρι Κρι, ΟΛΠ, AustriaCard, Dimand, Fourlis, EpsilonNet, Ideal Holdings και Cenergy.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι ΟΛΠ, Μυτιληναίος και Coca-Cola ανακοίνωσαν εξαιρετικές επιδόσεις στα μεγέθη του 9μήνου και η ΔΕΗ ολοκλήρωσε την εξαγορά της Enel Romania και πιθανότατα και της «Κωτσόβολος» στην Ελλάδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ηπια άνοδος περιμένοντας τη Fed

Wall Street: Στο πρώτο καθοδικό σερί τριών μηνών από το 2020 οι Dow και S&P 500

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News