Business & Finance Τρίτη 31/10/2023, 21:03
ΑΓΟΡΕΣ

Bernstein: Το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 150.000 δολάρια μέχρι το 2025

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για το πράσινο φως σε ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο bitcoin.

Bernstein: Το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 150.000 δολάρια μέχρι το 2025

Η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να ανέλθει στα 150.000 δολάρια μέχρι το 2025, ανέφερε την Τρίτη η Bernstein, επικαλούμενη την αισιοδοξία για ένα  διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο bitcoin. Ο αναλυτής της Bernstein, Gautam Chhugani, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εγκρίνει ένα ETF bitcoin μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η ανοδική εκτίμηση είναι περίπου πενταπλάσια της τρέχουσας τιμής των περίπου 34.000 δολαρίων και υπερδιπλάσια του ιστορικού υψηλού του bitcoin άνω των 67.000 δολαρίων που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Η Bernstein αναμένει επίσης ότι η έγκριση των ETF θα μετατοπίσει έως και το 10% της προσφοράς του bitcoin που διακινείται προς τα ETF. Η έγκριση θα επιτρέψει στους συμβατικούς επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin απευθείας από τα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους. Το μόνο παρόμοιο προϊόν είναι το Bitcoin Trust της Grayscale, ή GBTC, το οποίο κατέχει επί του παρόντος περίπου το 3% του κυκλοφορούντος bitcoin, σύμφωνα με την Bernstein.

«Μπορεί να μην σας αρέσει το Bitcoin όσο μας αρέσει, αλλά μια ψύχραιμη ματιά στο Bitcoin ως εμπόρευμα, υποδηλώνει μια μεταστροφή του οικονομικού κύκλου», έγραψε ο Chhugani. «Μια καλή ιδέα είναι τόσο καλή όσο και ο συγχρονισμός της -τα εγκεκριμένα από την SEC ETFs από τους κορυφαίους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο (BlackRock, Fidelity κ.ά.), φαίνεται ότι επίκεινται».

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του bitcoin έφτασε τα 35.000 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2022. Οι επενδυτές δήλωσαν ότι παραμένουν αισιόδοξοι ότι θα δοθεί πράσινο φως για το ETF μέχρι το τέλος του έτους, αφού η SEC αρνήθηκε να ασκήσει έφεση σε μια σημαντική δικαστική απόφαση στην υπόθεση της Grayscale εναντίον της.

Ωστόσο, η δικαστική απόφαση δεν εγγυάται ότι η SEC θα εγκρίνει ένα ETF bitcoin. Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler έχει επικρίνει εδώ και καιρό τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων ως γεμάτη με απατεώνες, οπότε το αν η ρυθμιστική αρχή θα συνεχίσει να μάχεται κατά των ETF είναι ένα ανοιχτό ερώτημα.

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει αντιμετωπίσει πρόσφατους αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της αγωγής της SEC κατά της Binance για παραβάσεις του νόμου περί κινητών αξιών νωρίτερα φέτος. Πέρυσι, το ανταλλακτήριο FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλός του  Sam Bankman-Fried δικάζεται επί του παρόντος για απάτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News