Business & Finance Τρίτη 31/10/2023, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Καθ’ οδόν για τον τρίτο μήνα απωλειών

Wall Street: Καθ’ οδόν για τον τρίτο μήνα απωλειών

Η Wall Street οδεύει προς το τέλος ενός μήνα μεταβλητότητας και νευρικών συνεδριάσεων, κατά τον οποίοι μετοχές παρουσίασαν διακυμάνσεις και τα ομόλογα διαπραγματεύθηκαν μεικτά. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 32.945 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει μόλις 0,06% στις 12.795 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,2% στις 4.174 μονάδων, αλλά τείνει προς τον τρίτο μήνα μηνιαίων απωλειών από τον Μάρτιο του 2020. 

Η Nvidia Corp. υποχωρεί σχεδόν 2,5%, ενώ η Tesla Inc. ανέκαμψε μετά τη διαγραφή αποτίμησης ύψους 145 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Η μετοχή της Caterpillar Inc. σημειώνει βουτιά σχεδόν 6%, καθώς η  εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων ανακοίνωσε μείωση στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της. Η JetBlue Airways Corp. σημείωσε πτώση λόγω ενός αναθωρημένουν επί τα χείρω outlook.

Στα μακροοικονομικά νέα, το μισθολογικό κόστος στις ΗΠΑ αυξήθηκε απροσδόκητα το τρίτο τρίμηνο του έτους, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η ισχυρή αγορά εργασίας κινδυνεύει να διατηρήσει τον πληθωρισμό πάνω από τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης κόστους απασχόλησης ECI, ένας ευρύς δείκτης μισθών και παροχών, αυξήθηκε κατά 1,1% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου μετά από αύξηση 1% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Παρότι η αύξηση των μισθών επιταχύνθηκε ελαφρώς στον τομέα της βιομηχανίας, οι μισθοί στη κεντρική και αποκεντρωμένη κυβέρνηση αυξήθηκαν κατακόρυφα. 

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια με τους οικονομολόγους να προβλέπουν διατήρηση των επιτοκίων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσει του Jerome Powell προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη για το εάν θα υπάρξει νέα επιτοκιακή αύξηση στο μέλλον.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Άνω των προβλέψεων η αύξηση του μισθολογικού κόστους

Wall Street: H καλύτερη συνεδρίαση από τον Ιούνιο για Dow και S&P 500

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News