Business & Finance Τρίτη 31/10/2023, 11:20
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συγκρατημένη άνοδος πάνω από τις 1.190 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συγκρατημένη άνοδος πάνω από τις 1.190 μονάδες

Ανοδικά αλλά με συγκρατημένο τζίρο κινείται και σήμερα η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεπερνώντας τις 1.190 μονάδες, σε ευθυγράμμιση με το κλίμα ευφορίας που καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

 O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.194,7 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,7% με την αξία των συναλλαγών στα 11,4 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,8% στις 976,3 μονάδες με την Alpha Bank στο +1% και με τις υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες να κινούνται με πιο ήπια κέρδη.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Aegean, της Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 2% και των ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ με άνω του 1%. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas και της Coca Cola HBC.

Το Χ.Α. έχει λάβει στήριξη τις τελευταίες ημέρες από τα νέα στο επιχειρηματικό μέτωπο καθώς και τα θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία έπειτα από την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από τη S&P. Ωστόσο,  οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι από τη Μέση Ανατολή παραμένουν και το οικονομικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από συνεχείς και πιεστικές αβεβαιότητες οι οποίες πλέον αναθεωρούνται σε ορίζοντα ημέρας λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. 

Και αυτή την εβδομάδα, πάντως, η «ατζέντα» για το Χ.Α. αλλά και τις διεθνείς αγορές είναι «γεμάτη», καθώς αναμένεται σειρά σημαντικών εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα συνεδριάζει και η Fed την Τετάρτη και η Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη. Σε αυτό το πλαίσιο, η Depolas Investment Services εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης, στηριζόμενος στα αποτελέσματα των εισηγμένων, ενδέχεται να κινηθεί υψηλότερα και ίσως να αυτονομηθεί μερικώς από τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Για το επόμενο διάστημα ορίζει το εύρος τιμών του Γενικού Δείκτη μεταξύ των 1.130 και 1.280 μονάδων. Το γεωπολιτικό μέτωπο, ωστόσο, παραμένει στο επίκεντρο και ενδεχομένως επικρατεί στη διαμόρφωση της διάθεσης για ρίσκο, όπως προσθέτει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευφορία στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο ΑΕΠ Ευρωζώνης

Wall Street: H καλύτερη συνεδρίαση από τον Ιούνιο για Dow και S&P 500

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News