Business & Finance Τρίτη 31/10/2023, 11:09
ΑΓΟΡΕΣ

Ευφορία στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο ΑΕΠ Ευρωζώνης

Ευφορία στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο ΑΕΠ Ευρωζώνης

Με κέρδη άνοιξαν σήμερα οι συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όσο οι traders αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά δεδομένα και αναμένουν σήμερα περαιτέρω στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο σχεδόν 0,5%, όπως και ο γερμανικός Dax και ο γαλλικός CAC. Μεγαλύτερη άνοδο σχεδόν 0,9% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ επίσης ανοδικά κατά 0,23% περίπου κινείται και ο βρετανικός FTSE 100. 

Οι traders έχουν να «χωνέψουν» μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των ευρωπαϊκών εταιρειών. Επίσης, σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου της Ευρωζώνης, καθώς και τα προκαταρκτικά στοιχεία του πληθωρισμού Οκτωβρίου από τη Eurostat. Τα στοιχεία αυτά θα δείξουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η ΕΚΤ.

Σημειώνεται πως οι ευρωαγορές έχουν επηρεαστεί από τα αποτελέσματα της BP, της οποίας οι επιδόσεις ήταν χειρότερες από το προσδοκώμενο το τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της υποχωρεί κατά τουλάχιστον 5%, ενώ αποτελεί «βαρίδι» για τους ενεργειακούς δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News